HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Haziran 2021 Cuma Saat: 07:22

BİLGİ: EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK VE GÖÇ

HAFTANIN RÖPORTAJI
BİLGİ: EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK VE GÖÇ

Ordu İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Baran Bilgi, gazetemiz muhabirlerinden Mehmet Keskin’e verdiği röportajda Ordu’da gençlerin en büyük problemlerinin iş sahalarının yetersiz olmasından ötürü işsizlik sorunu yüzünden göçe etmeye mecbur kalmalarının olduğunu söyledi.

 

Mehmet KESKİN: Sayın Bilgi, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Size göre

Ordu’da gençlerimizin problemlerinin başında ilk gelen şey nedir?

 

Taha Baran BİLGİ: Hoş bulduk sayın Keskin. Türkiye’mizin dört bir köşesi ayrı güzeldir. 81 ilimizin de kıymeti farklıdır lakin Ordu ilimizin güzelliğinin, yeşil ile mavi nin eşsiz ahenginin eşi benzeri yoktur. Gönül ister ki bunca güzelliğin içerisinde ki insanlar da bu güzelliklerden faydalanabilsin, lakin çoğu zaman bu süreç tersine işliyor.

 

İlimizde gerek iş sahalarının yetersiz oluşu gerekse üniversitemizin yeterli kapasiteye hâlen ulaşamaması gençlerimizi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi daha büyük şehirlere göç etmeye zorluyor. Hatta ilimizde üniversiteden mezun olduktan sonra gençlerimizin büyük bir çoğunluğu iş bulamaması ve ekonomik problemlerin artması nedeniyle yurt dışı hayalleri kurarak Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ve Japonya ağırlıklı olmak üzere farklı ülkelerde iş kapılarını çalıyorlar.

 

Ne yazık ki yapılan anketlere göre üniversite mezunu gençlerimizin %62,5 inin Türkiye' de alanları üzerine iş bulamadığı için yurt dışında hayatlarını devam ettirmek istediği ortaya çıkıyor. Gençliğin ilimizde yaşadığı bu problemler Türkiye' nin genelinde yaşanmakta olup önümüzde ki yıllarda bu problem Türkiye' ye büyük bir maliyet getirecektir. İşsiz, karamsar, ülkesinden umudu kesmiş umutsuz bir gençlik yetiştirerek ne yapmayı planlıyorlar?

 

Bu problem uzun süredir gündemde ama yetkililer hâlen çözüm odaklı bir adım atmıyor. Hükümet bir an önce her bir gencin üzerinde sorumluluğunun olduğunun farkına varmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her bir Türk gencine iş bulmak ve iş kapısı açmak ile yükümlüdür!

 

Sorumluluğunun farkına 19 yıldır varamayanlar sorumluluk bilinci yüksek, gençliğe önem veren İYİ Parti iktidarına ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye müsade etsinler, gençlerimiz de Devlet Ana' nın şefkati ile kaybettikleri umutlarını tekrar kazansın.

 

Mehmet KESKİN: On milyon ailenin geçim kaynağı olan fındığın üzerinde oynanan oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Taha Baran BİLGİ: Karadeniz bölgesinde ve özellikle Ordu ilimizde fındık üreticiliği halkımızın geçim kaynağı ve bölge ekonomisinin en önemli unsurudur. Ordu Dünya fındığının yüzde 25 lik bir payını üstlenmiş olup ülkemize ciddi bir döviz getirisi sunmaktadır. Fındık yenilmek üzere hazır hale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Ve her aşamada birçok aile geçimini sağlamaktadır ve bu rakam bazı insanların ifade ettiği gibi 270 bin aile değil, 10 milyonu aşkın insan geçim kaynağı olarak fındığı göstermektedir.

Türkiye'nin fındık üretiminde Dünya lideri pozisyonunda olması uluslararası alanda özellikle Avrupa'da eline güçlü bir koz vermektedir. Buna rağmen fındık fiyatları üreticileri mutlu etmemektedir. Örnek olarak ilimizde fındık fiyatlarının düşük olmasını protesto etmek amacıyla sosyal medya üzerinde " Gırıp Gavurup Yiyoruz " adında bir topluluk ile üreticiler tepkilerini ürettiği fındıkları düşük fiyatlara satmayarak kendileri tüketerek protesto etmektedir.

 

Fındık, gençlerimizin eğitim masraflarını karşıladığı, esnafımızın borçlarını ödediği, çocuklara kıyafetler alındığı, düğünlerin yapıldığı. Fındık bölgemizin tek geçim kaynağıdır. 7 den 77 ye herkesin tek umut kapısıdır. Fındık üreticilerinin yüzlerinin gülmesi ancak taban fiyatın 4 dolar olarak açıklanması ile gerçekleşecektir.

 

Mehmet KESKİN: Gençler için yaptığınız projeler nelerdir? 

 

Taha Baran BİLGİ: Gençliğin her alanda söz sahibi olması ve düşünen bir genç nüfusun oluşması için çaba gösteriyoruz. Bunun için öncelikli olarak eğitime katkı sunmamız gerektiğinin bilinci ile Ordu' dan Şanlıurfa' ya bir gönül köprüsü kurduk. Çok güzel bir kampanya yaptık ve Şanlıurfa' da bulunan kısıtlı imkanlar ile öğrenim hayatlarını sürdürmek için çabalayan ilk okul çocuklarımıza kitap, kıyafet ve çeşitli materyal desteğinde bulunduk.

 

Bu kampanyamıza gerçekten ilimizden çok büyük destek gördü ilimizin yardımsever iş insanları, siyasetçileri ve toplumun her ferdi el ele vererek kampanyamızı beklentilerimizin kat ve kat yukarısında bir şekilde gerçekleştirdik. İl Başkanımız Sayın Ekrem Şentürk beyefendinin destekleri ile Gençlik Kolları İl Başkanlığı binamızda gençlerimizin istedikleri zaman ders yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, sohbet ve fikir alışverişi ortamının uygun şekilde sağlanabileceği çok güzel bir kütüphane hazırlıyoruz.

 

En yakın zamanda kütüphanemiz de hazır olacak ve gençlerimiz kullanabilecek. Bunun yanında yaz ayının gelmesi nedeniyle gençlerimiz ile birlikte üyemiz olsun olmasın hiç bir ayrım yapmaksızın kamplar ve çeşitli spor faaliyetlerinin olacağı etkinlikler düzenleyeceğiz. Ordu' da yaşayan her bir gencimizin Ordu' da verimli zaman geçirebilmesi için elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapacağız.

 

Mehmet KESKİN: Ordu’da istihdam yaratılması için size göre neler yapılması gerekmektedir?

 

Taha Baran BİLGİ: İlimiz bölgede çeşitliliğin en fazla olduğu ve aslına baktığımızda her işin yapılabileceği güzel ve uygun bir şehir. Bölgemize sanayii yatırımı arttırılması için zemin hazırlanmalı ve yatırımcılara destek olunarak bölgemize yönlendirilmeli. Küçük işletmelere de aynı şekilde destek sağlanarak yeni iş yeri açan özellikle genç girişimcilere bu zorlu pandemi döneminde koşulsuz ve şartsız destekler açılmalı. Yerel yöneticilerimiz turizme ağırlık verilmesini sağlayarak bölge halkımıza çeşitli iş kapıları sunmalı.

 

Yerel yöneticilerimiz illa ki bunlar üzerinde çalışmalar yapmaktadır ve projeler üretmektedir. Ama bizim isteğimiz Ordu' da çeşitli konularda fikirlerine danışılmak üzere bir heyet oluşturulsun ve gençliğin kronikleşmiş problemlerine çözüm sağlamak amacıyla düzenli olarak bu heyet ile Sayın Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kurum Müdürlerimiz ve çeşitli yöneticilerimiz fikir danışarak, yapılacak işlerde genç fikirlere de başvursunlar istiyoruz. Genç yaşta siyasete atılmak ve mücadele etmek nasıl bir duygudur. Gençlere tavsiye eder misiniz?

 

Bir genç olarak siyaset içerisinde aktif mücadele halinde olmak, atalarımızın bizlere yüce emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti' nin her alanda bir adım daha ileriye taşınması adına çabalamak gerçekten gurur verici bir durum. Yanımızda bulunan arkadaşlarımız, gerçekten çok kıymetli bir görev alarak yüksek fedakarlık içerisindeler. Şunun bilinmesini isterim ki Türk gençliği sorumluluğunun farkında ve gelecek seçimde görevini yapacaktır.

 

Buna eminiz aldığımız olumlu tepkiler ve bölgemizin gençlerinin partimize göstermiş olduğu teveccüh gerçekten takdire şayandır. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi gençlerimizin problemlerine ve her türlü sorunlarına çok güzel çözüm yolları sunuyor ve gençlerimiz de İYİ Parti'nin verdiği bu mücadelede desteklerini esirgemiyor. Gençliğin kıymetini önemi her seferinde vurgulayan İYİ Partimize genç katılımın önemi çok yüksektir.

 

Bütün gençlerimiz imkânları dâhilinde okuyarak, öğrenerek bilgi sahibi olarak, gündemi takip ederek Türkiye'nin gidişatı ve geleceği için fikir sahibi insanlar olmalılar. Bizler bu şekilde Türkiye' de siyasete ivedilik kazandıracak isimleri gençlerimiz arasından çıkartmalı, yarının siyasetçilerini siyasetin kazanında pişirerek meydana getirebilmeliyiz.

 

Ülke sizce nasıl yönetiliyor? Gelecek kaygısı taşıyan gençlerin olduğu, ailesini geçindiremediği için intihar eden ebeveynlerin olduğu, binlerce yılda doğanın kendi kendine meydana getirdiği güzelliklerin bir kaya parçası uğuruna katledildiği ve kadın cinayetlerinin tavan yaptığı bir ülke nasıl yönetilmiş olabilir? 19 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eseri adaletin olmadığı, ekonomik kalkınma politikalarının yalnızca yandaşa uygulandığı bir sonuç doğurdu.

 

Türkiye şuanda her alanda karanlık çıkmaz bir sokağa girmiş, toplum da bu karanlık çıkmaz sokak içerisinde güneşin saçtığı ışığı arar durumdadır. Bizler Türkiye'nin her alanda hak ettiği itibarı yeniden kazanacağı İYİ Parti iktidarının temellerini atmak ve canımız vatanımız Türkiye'yi uluslararası alanda hakkı olan konuma tekrar getirmek için çabalıyoruz ve başaracağız.

 

Mehmet KESKİN: Sayın Bilgi, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Taha Baran BİLGİ: Ben de şahsım ve partim adına bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : BİLGİ:, EN, BÜYÜK, SORUNUMUZ, İŞSİZLİK, VE, GÖÇ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız