HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Temmuz 2021 Perşembe Saat: 10:08

AÇIK HAVA SİNEMASI SONA ERDİ

Altınordu Belediyesinin ‘kültür ve sanat şehri Altınordu’ mottosuyla pandeminin sosyal ve psikolojik etkilerini azaltmak, vatandaşlara moral desteği sağlamak amacıyla başlattığı yaza merhaba etkinlikleri Ordu’nun unutulmazları arasına
AÇIK HAVA SİNEMASI SONA ERDİ

19 Eylül stadyumunda 5 Temmuz Pazartesi akşamı grup İmera konseriyle başlayan kültür ve sanat etkinlikleri konser ve açık hava sinema programlarıyla dolu dolu geçti. 19 Eylül stadyumunda 4 gün boyunca süren etkinlikler 9 Temmuz’da sahile taşındı. 9 Temmuz’dan itibaren Akyazı sahilinde Altınordu Belediyesi ücretsiz otoparkına taşınan etkinlerde zaman zaman nostalji rüzgarlarının estiği açık hava sinemasında kimi zaman da tarihi bugüne taşıyan filmlerle katılanlar hüznü ve gururu bir arada yaşadılar. 

Altınordu’luların ailece yoğun katılım ve ilgi gösterdiği etkinliklerde çocuklara özel akşamlar da yer aldı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in vatandaşları yalnız bırakmadığı moral akşamlarıyla Altınordu’lular hem stres attılar hem de uzun pandemi arasından sonra hep birlikte bir etkinlikte bir araya gelmenin keyfini ve huzurunu yaşadılar. Birçok ilke sahne olan etkinlikler açık hava sineması öncesi Orduspor1967’nin şampiyonluğuna da ev sahipliği yaptı. Etkinlik alanında dev ekrandan canlı olarak verilen final müsabakası yüzlerce Ordulu’lu tarafından heyecanla takip edildi. Orduspor1967’nin zorlu bi mücadele maratonu sonunda ulaştığı şampiyonluk hep birlikte coşkuyla kutlandı. 

AÇIK HAVA SİNEMASI ‘SARIKAMIŞ ÇOCUKLARI’ İLE VEDA EDİYOR

Altınordu’lulara unutulmaz anılar katan kültür ve sanat etkinlikleri 10’ununcu ve son gününde bu akşam açık hava sinemasında; Türk tarihinde önemli bir yer tutan Sarıkamış savaşının konu edildiği Sarıkamış’ta yaşayan Mehmet ve Yusuf adlı iki çocuğun babalarının Sarıkamış'ta yaşadıkları köyde çeteciler tarafından öldürülmesinden sonra Sarıkamış cephesinde savaşan Mehmetçiklere ulaşmak üzere çıktıkları yolculuğun anlatıldığı ‘SARIKAMIŞ ÇOCUKLARI’ filmiyle final yapacak.

BAŞKAN TÖREN, “ETKİNLİKLERİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZİN YOĞUN İLGİSİ İLE BİR SANAT VE KÜLTÜR ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ”

Altınordu’nun ‘BİR KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ’ olduğunu aktaran Başkan Tören, “etkinliklerimize minderini alıp gelen ailelerimizle birlikte huzur içerisinde zaman zaman maziye gittik, zaman zaman gösterimde en çok izlenen filmlerle birlikte güzel yaz akşamlarında bir buçuk yıllık pandeminin o ağırlığını üzerimizden attık. Mesafe hijyen ve maskeden taviz vermeden etkinliklerimiz bir kültür ve sanat şölenine dönüştü. Bu akşam final yapacak etkinliklerimizin son bölümüne değerli hemşehrilerimizi yine bekliyoruz. Dediğimiz gibi sanat ve kültür şehri Altınordu iddiamızı sürdürecek kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi Altınordu’lular ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : AÇIK, HAVA, SİNEMASI, SONA, ERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız