HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Temmuz 2021 Cuma Saat: 09:09

ADIGÜZEL: AÇIKLAYIN ARTIK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Diğer tarım ürünlerinde hasat öncesi fiyat açıklanıyor. Fındık üreticisine gelince her yıl bu eziyet ve ayrımcılık neden yapılıyor. Açıklayın artık fiyatı” dedi
ADIGÜZEL: AÇIKLAYIN ARTIK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Diğer tarım ürünlerinde hasat öncesi fiyat açıklanıyor. Fındık üreticisine gelince her yıl bu eziyet ve ayrımcılık neden yapılıyor. Açıklayın artık fiyatı” dedi. 

Rekolte oyununun tutmadığını ifade eden Milletvekili Adıgüzel, “Her yıl olduğu gibi yine üçlü ittifak iş başında. Kartel-İşbirlikçi ihracatçı-hükümet. Rekolte oyunları da tutmadı. Rekolte düşük çıktı. Stoklarda fındık da yok. İyi fiyat için her şey hazır. Şimdi çare arıyorlar” diye konuştu.

Fındığa verilecek fiyat bölgeye hayat demektir. Piyasanın hareketlenmesi paranın ülkede kalması demektir. Her 1 lira düşük fiyat 700 milyon liramızı iki Ordu Giresun havaalanını İtalyan kartele peşkeş çekmek demektir diyen Milletvekili Adıgüzel, şunları söyledi: “Bizim her aşamadaki zamanında müdahalemiz ve ön alan açıklamalarımız bunların tüm oyunlarını bozdu. Telaş içinde hata üstüne hata yapıyorlar. Yaptıkları her açıklama her hamle bir ibret vesikası. Nasıl bir ihanet içinde olduklarını iki kuruş için ülkelerini nasıl sattıklarını ortaya koyuyor. Bu ihracatçı birliği yönetimindeki (azınlıkta kalan milli olanları ayrı tutuyorum) gayrı milli unsurlar, kartele sözcülük yapan tayfa bakın rekolte oyunu için neler yaptı?

1-Önce içinde kendi temsilcisinin de olduğu komisyonun rekoltesini kabul etmedi.  Oturduğu yerden hayal mahsulü bir rekolte açıkladı.

2-Sonra tarım bakanlığına baskı yapıp yeni sayım kararı aldırdı. 

3-Şimdi de bu 2.sayımın açıklanacağı 27 Temmuzdan bir gün önce basın açıklaması yapıp yetkililere baskı kurmaya kalktı. Hem de en utanmaz yalanlar ile. 

Sene başında ihracat düştü diye yalan konuşan zevat şimdi yüksek ihracat ile yüksek rekolte hesabı yapıyor.

Türkiye’de geçen yıl 120 bin ton iç tüketim var diyor.  Nerden aldın böyle bir veriyi sen arkadaş.  Hesap yapmış, adam başı 1,5 kilo fındık yersek diyor. 80 milyon nüfus hesabıyla. Kundaktaki bebeğe bile 1,5 kilo fındık yedirmekten utanmadılar. Hesaba bakar mısın? 1,5 kilo fındık yemeyen her Türk vatandaşının bu utanmaza söyleyecek bir lafı olmalı. Yine teyyareden stok rakamları uydurup önceki yıldan gelen 90 bin ton stoku da utanmadan geçen yılın rekoltesine ekliyor iyi mi? Bu ne yüzsüzlüktür. Ticaretin de namusu var. Ama bu göbeğini kartele bağlamış, ondan beslenen gayri milli grupta o da yok. 

Bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da güya pas atıyorlar. Ama Erdoğan bu kötü pasa hamle yaparsa boşa çıkar, ortada kalır, uyarayım. Bu ihracatçılar birliğinde söz sahibi olanlar yabancı kartelin ülkemizdeki kapitülasyon komiserliğini yapıyor.

Fındık fiyatı açıklanacağı zaman ortaya çıkıyorlar. Ama benim yerli sanayicim kolay kredi bulamazken, bu kartel karşısında her geçen gün ezilirken sesini çıkarmıyor. 

Dolar zengini İtalyan vergi rekortmeni kartelin Türkiye’de 600 milyon teşvik almasına da ses çıkarmıyor. Az sayıda kalan yerli sanayiciyi, milli ihracatçıyı sahiplenmek yerine, benim milli sanayicimin boğazına sarılıp milli ihracatçının pazarını kapatan İtalyan kartele uşaklık yapıyorlar. Demek ki biz sadece üreticiyi değil yerli sanayiyi de savunuyoruz. Bu millete sizin kime hizmet ettiğinizi göstereceğiz. Ama esas da Erdoğan’ın bu işbirlikçi vatan hainlerinin mi yanında milletin mi yanında olacağını göreceğiz.  Herkes seçimini yapacak. Millet de tabi.”

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL:, AÇIKLAYIN, ARTIK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız