HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2021 Cuma Saat: 17:10

BAŞVURU SÜRELERİ BİR AY UZATILDI

26.08.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7326 Sayılı Kanunun 30 Eylül olarak açıklanan taksit ödeme sürelerinin son başvurusu tarihleri ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay süreyle uzatıldı.
BAŞVURU SÜRELERİ BİR AY UZATILDI

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu SMMO Başkanı Bahadır Baş, şu ifadelere yer verdi: “ 7326 Sayılı Kanun ile 30 Nisan 2021 tarihinden önceki vergi ve sgk prim borçlarının yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesinden yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Ağustos ve ilk taksit ödeme süreleri 30 Eylül olarak açıklanmıştı.

Böylelikle 7326 sayılı kanun kapsamı alacakların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesinden (stok affından, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabı düzeltilmesi) yararlanmak isteyenler için hem başvuru süresi 31 Ağustos’tan 30 Eylül tarihine, ilk taksit ödeme süresi de 30 Eylül’den 31 Ekim tarihine uzamıştır.

7326 sayılı kanun kamu kurumlarına, Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere  ait  Kesinleşmiş  ve kesinleşmemiş alacaklar, Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını kapsamaktadır.

Ayrıca 7326 sayılı kanun ile vergi mükelleflerinin Matrah ve vergi artırımı, İşletme kayıtlarının düzeltilmesi (stok affı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının düzeltilmesi) hakları da bulunmaktadır. Geriye dönük 5 yıllık zaman dilimine ilişkin matrah ve vergi artırma imkanı ile artırımda bulunan mükelleflere matrah artırılan dönemlere ilişkin vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmamaktadır.

Ayrıca stok affı ile işletmede mevcut olup kayıtlarda yer almayan  veya kayıtlarda yer alıp işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlara, kasa mevcudu ile ortaklardan alacaklara ilişkin kayıtları düzeltme hakkı da bulunmaktadır.

Resmi Gazetede yayınlanan bu karar ile sadece başvuru süresi ve ilk taksit ödeme süresi uzatılmıştır dolayısıyla diğer taksitlerin ödeme sürelerinde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.”

Anahtar Kelimeler : BAŞVURU, SÜRELERİ, BİR, AY, UZATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız