HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ekim 2021 Çarşamba Saat: 09:24

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Koleji Türkiyede ki Bilim Kahramanları Derneğinin düzenlediği First Lego League (FLL) yarışmalarında en çok kupa ve ödül alan takım olmayı başardı.
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Koleji Türkiye'de ki Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği First Lego League (FLL) yarışmalarında en çok kupa ve ödül alan takım olmayı başardı.

Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsü Okul Müdürü Semra Ebil,

üniversite iş birliğiyle eğitim modellemeleri ile akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırarak  her alanda varlık gösteren öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsünde basın toplantısı düzenleyen okul müdürü Semra Ebil, "Bizler 50 yıldır gelişmekte olan eğitim sektörünün içerisinde var olan bir kurumun üyesiyiz. Bir kurum olarak çocuklarımızın uluslararası sınavlardaki başarılarının yanında sportif, stem, robotik, kodlama ve kültürel alandaki başarılarını oldukça önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda MEB müfredatını takip etmekle birlikte üniversitemizin iş birliğiyle eğitim modellemelerimiz ile akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırarak  her alanda varlık gösteren öğrenciler yetiştiriyoruz. 21. yüzyıl becerilerine sahip olan donanımlı bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi. 

 

“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMAYI BAŞARDIK”

Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü Fen Lisesi kurulduğu günden bu güne, Türkiye'deki Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği First Lego League (FLL) yarışmalarında en çok kupa ve ödül alan takım olmayı başarmıştır diyen Ebil; “İlk yıl Robotik Takımımız ile ülkemizin bayrağını Lübnan'da öğrencilerimiz gururla dalgalandırmıştır. Bu yıl da FLL yarışmasından öğrencilerimiz 4 kupa ve bir 3D yazıcı (Bölge Şampiyonluğu, İki Robot Performans Birinciliği, Arçelik Değişime öncülük eden takım) ödülünü okulumuza kazandırmışlardır. 

Üyeleri tamamen kızlardan oluşan Spark Takımımız Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği bir başka yarışma olan WRO (Dünya Robot Olimpiyatı)'nda 28 saniye gibi çok kısa sürede kendilerine verilen tüm robot görevlerini gerçekleştirerek kendi yaş gruplarında Türkiye Şampiyonu olmayı başardılar.

Kızlarımızın Robotik ve Kodlama alanında kendilerini göstermesi ve şampiyonlukla biz bu alanda varız demeleri bizleri oldukça memnun etmektedir. Spork Robotik Takımımız, Kasım ayında düzenlenecek olan ve tüm Dünya ülkelerinin şampiyonlarının yarışacağı Uluslararası Turnuvada ülkemizi temsil edecektir. Hedefimiz daha önce ülke olarak hiç başaramadığımız bir şeyi gerçekleştirerek ülkemize şampiyonluğu getirmektir” ifadelerini kullandı.

 

“ULUSLARARASI FİNALDE BAŞARI ELDE EDECEĞİZ”

Robotik takımların koçluğunu yapan Mehmet Kutlu ise; "Bu sene Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği Dünya Robot Olimpiyatı'nda Türkiye birinciliği kazandık. Ülkemizi 18-21 Kasım tarihleri arasında uluslararası turnuvada temsil edeceğiz. Öğrencilerimiz bu süreçte kendilerine özgü yaptıkları robot tasarımları ve yine kendileri yaptıkları yazılımlarla Türkiye'deki görevi çok kısa bir sürede tamamlayıp Türkiye şampiyonluğunu kazandılar. Uluslararası finalde de iyi bir başarı elde edip döneceğiz” şeklinde konuştu.

 

“HEP DAHA İYİSİNİ HEDEFLEDİK”

 Spark Takımı öğrencisi Ela Nur Karakuş, yaptığı konuşmada; "Bu yaz bu robot üzerinde çalıştık. Üç kişilik bir ekiple haftada 3 gün okulda çalışmalar yaptık. Robotumuzun tasarımı kendimize özgü. Aslında iki tane farklı robotik tasarımımız var. Hiç böyle bir yazılım yok. Robotun yazılımını da yaptık. En hızlı robot bizimkiydi. Hep daha iyisini hedefledik. Bu şekilde de Türkiye birinciliğini kazandık” dedi.

 

Diğer Spark Takımı öğrencisi Burçin Güder; "Pratik mükemmelleştirme mottosuyla hareket ettik. Bu mottoyu herkese yaymaya çalışıyoruz. Çünkü pratik her şeyin en iyisidir. Çalışmalarımızla birlikte kendimizi çok geliştirdik” açıklamasında bulundu.

 

Spark Takımı öğrencisi Yağmur Oktay ise;  "Uluslararası turnuvada en iyisin yapmaya çalışacağız. Birinci olmayı herkes ister. Ancak burada önemli olan bizim çalışmamız ve öğrenmemiz" diye de konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : BAHÇEŞEHİR, KOLEJİ’NDEN, BÜYÜK, BAŞARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız