HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ekim 2021 Çarşamba Saat: 09:36

AKÇA: DURUM ÇOK VAHİM

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, son zamanlarda Dolar’ın artmasına rağmen fındık fiyatının düşmesine akıl erdiremediklerini söyledi. Fındık üreticisinin akıl almaz bir şekilde artan gübre, ilaç ve diğer girdi maliyetl
AKÇA: DURUM ÇOK VAHİM

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, son zamanlarda Dolar’ın artmasına rağmen fındık fiyatının düşmesine akıl erdiremediklerini söyledi.

Fındık üreticisinin akıl almaz bir şekilde artan gübre, ilaç ve diğer girdi maliyetleri sonucunda artık bağına, bahçesine bakamayacak duruma gelmiş, akabinde ürününü Allah’a emanet ederek “saldım çayıra Allah gayıra” modeliyle üretime devam etmek zorunda kalmıştır diyen Başkan Akça, “Çok vahim bir sona doğru sürükleniyoruz” dedi.

“GİRDİ MALİYETLERİ ACİLEN SÜBVANSE EDİLMELİ”

Üretim için gerekli olan girdi maliyetlerinin acilen sübvanse edilerek üreticinin alım gücünün sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Akça, “İki sezondur bağından bahçesinden geri gelmeyen fındık üreticisi adeta küsmüş artık bahçesine gitmekten, bakım ve besleme yapmaktan çekinir hale gelmiştir. Yetkililerin artık bu sıkıntılı durumu görmeleri gerekmekte ve hiç zaman geçirmeden üretim için gerekli olan girdi maliyetlerinin acilen sübvanse edilerek üreticinin alım gücünün sağlanması gerekmektedir” diye konuştu.

“ÜRETİCİNİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

         Artık üreticinin dayanacak gücünün kalmadığını belirten Akça, şunları söyledi:

“Tekelci firmanın fındık üreticisi, fındık ihracatçısı, fındık sanayicisi ve fındık tüccarı üzerinde oluşturduğu baskıyı ve zulmü görerek bu konuyu acilen çözüme kavuşturması gerekmektedir. Yoksa ne üretici, ne ihracatçı, ne sanayici nede tüccar kalacak; milli ürünümüz tekelcinin tamamen kontrolüne geçecek, sonucunda da kaybeden başta 8 milyon üretici olmak üzere bütün paydaşlar ve ülkemiz olacaktır.

Artık üreticinin dayanacak gücü kalmamıştır. Hükümet edenleri ve yetkilileri acilen göreve davet ediyor, bir an önce çözüm üretmeleri için de sabırsızlanıyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : AKÇA:, DURUM, ÇOK, VAHİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız