HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2021 Cuma Saat: 09:34

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Ömer Okumuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla kutlama mesajı yayınladı. Okumuş, mesajında şu ifadelere yer verdi.  “Büyük Atatürk, “Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir.” demiştir. Bu gerçeklik doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar var olacaktır.

       Cumhuriyet Türk milletinin yaşam biçimini, değerlerini, hayata bakışını ortaya koyan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet; hakkaniyet, çoğulcu demokratik sistem, düşüncelere saygı, temel hak ve özgürlüklerle bir arada daha da güçlü hale gelir.

       Cumhuriyete giden yolu açan Kurtuluş Savaşı Türk milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisidir. Yokluğa, yoksulluğa, teçhizat eksikliğine rağmen bu millet, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmiş, en acımasız, en sömürgeci devletlerine boğun eğdirmeyi başarmıştır. Emperyalizmin alt edildiği Kurtuluş Savaşı nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bu kutlu mücadele, Cumhuriyetin ilanı birlikte daha da anlamlı hale gelmiştir. Cumhuriyetin ilanının ardından hızlı bir kalkınma sürecine girildi. Eğitimden, sağlığa, tarımdan, sanayiye, teknolojiye kadar birçok alanda önemli atılımlar yapıldı.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz miraslarından biri olan Cumhuriyetimiz bugün tam 96 yaşındadır. Ne mutlu bize ki Cumhuriyetle yönetiliyoruz, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçılarıyız.

        Bu toprakların her metrekaresinde emperyalizme karşı dik duruş vardır,  işgalcilerin önünde eğilmeyen, ülkesini pazarlamayan, bağımsızlığını kazanmak için işgalcilere bedeniyle, yüreğiyle, ruhuyla direnen bir millet vardır. Bu vesileyle milletimizin varlığı için şehit düşenlere, bedenini siper eden gazilere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

       Cumhuriyetimiz 100’üncü yılına doğru ilerlerken, millet olarak çok ciddi tehlikelerin de farkında olmamız gerekir. Ülkemizdeki terörist faaliyetler güvenliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu tehdit etmektedir. Dört bir tarafımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne göz diken sinsi düşman ve işbirlikçileriyle doludur. Bilindiği gibi Cumhuriyetimiz bugüne kadar birçok badireyi atlatmıştır. Gerek sınırlarımızın için gerekse Irak’ta ve şimdi de Suriye’de emperyalizmin uşağı ve piyonu terör örgütleri ve onların hamileriyle büyük bir mücadele içindeyiz. Ülkemizin ve Devletimizin bekası için mücadele veren asker ve güvenlik güçlerimize Allah kuvvet versin. Türk Eğitim-Sen olarak her zaman olduğu gibi Devletimizin ve Ordumuzun yanındayız. Türk’ün adının sonsuza kadar yaşaması, Türk Devleti’nin varlığının daim olması için mücadelenin içinde ve tam ortasında olmaya devam edeceğiz. Tüm terör örgütleri gözyaşından, acıdan, kandan beslenmektedir ve ülkemizin bütünlüğünü ortadan kaldırmak, huzurumuzu dinamitlemek için yoğun bir çaba içerisindedir. Ama Türk Milleti geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da bu pespayelere geçit vermeyecek, her türlü saldırıya, kirli tezgâha karşı Cumhuriyetimiz, devletimiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz için şerefle mücadele etmeye devam edecektir.

           Öte yandan ne yazık ki son dönemde Türklüğe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyete yoğun bir düşmanlık söz konusudur. Sinsi sinsi bu devletin altını oymak, Türklüğü ortadan kaldırmak, Cumhuriyeti yıkmak isteyenler dün olduğu gibi bugün ve yarın da amaçlarına ulaşamayacaklardır. Zira Atamızın emaneti Cumhuriyetimiz bekçisi Türk Milleti dimdik ayaktadır ve her türlü iç ve dış tehdide karşı koyacak iradeye sahiptir.

 Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin son halkasıdır. Cumhuriyet sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımızı sürdürdüğümüzü herkes biliyor Ancak Atamızın kurduğu kurumlar içinde bile 29 Ekim Haftasında O’nun adını anmadan Cumhuriyetin faziletinden faydalananların olması da ayrı bir garabettir. Bu çelişki ve aymazlık gerçekleri asla değiştirmez. Çünkü. Cumhuriyeti kuran kadro, bir önceki devletimizin aydın ve kurmay kadrosudur. Dolayısıyla bugün Atatürk düşmanlığı yapanlar, aslında Atatürk nezdinde Büyük Selçuklu Devleti’ne, Osmanlı Devleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kısacası Anadolu’yu vatan yapan milli şuura ve Türklüğe düşmanlık besleyenlerdir.

           Bu minvalde Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Türklüğü çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmalıyız. Küçük yaşlardan itibaren Atamızın ilke ve inkılaplarını, hedeflerini çocuklarımıza bıkmadan, usanmadan anlatabilirsek, Cumhuriyetin önemini kavratabilirsek bu çapsızlar, hainler, ‘düşünce özgürlüğü’ adı altında her türlü hakareti etmekte beis görmeyen haysiyetsizler de kendilerine cesaret alanı bulamayacaktır. Atamızın ”Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” ifadesiyle gençliğin Cumhuriyetin geleceği ve teminatı olduğunun altını özellikle çizdiğini unutmamalıyız. Unutulmasın ki; karanlığı, iyi yetişen, bayrak, millet sevgisiyle yoğrulmuş, çağdaş değerleri kılavuz edinen çocuklarımızın, gençlerimizin aydınlığı boğacaktır.

          Ayrıca eğitimciler olarak, milli bayramlarımızın adına yaraşır şekilde kutlanmasını istiyoruz.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve tüm milli bayramlarımızı alanlarda halkın katılımıyla, vatandaşlarımızın milli şuur ve heyecanı ile doyasıya hissedeceği ve yaşayacağı şekilde eski görkemiyle kutlamalıyız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Anahtar Kelimeler : 29, EKİM, CUMHURİYET, BAYRAMIMIZ, KUTLU, OLSUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız