HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2021 Pazartesi Saat: 09:12

“ANAYSANIN İLK ÜÇ MADDESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk’ten partililerine ve kamuoyuna çok önemli mesajlar geldi. Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Orman Sen Ordu-Giresun Şubesi 7. Olağan kongresinde partisinin yeni anayasa paketi ça
“ANAYSANIN İLK ÜÇ MADDESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk’ten partililerine ve kamuoyuna çok önemli mesajlar geldi. Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Orman Sen Ordu-Giresun Şubesi 7. Olağan kongresinde partisinin yeni anayasa paketi çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Şanlıtürk, buradan muhalefete açık ve net bir soru geldi. ‘Anayasanın ilk üç maddesini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?’ Sorusunu soran Başkan Şanlıtürk, ayrıca ülkede ki beka sorununun da ütopya olmadığına dikkat çekti.

Partisinin ilçe programları çerçevesinde Gölköy ilçesine çıkarma yapan Başkan Şanlıtürk’e ve beraberinde ki heyete burada ilgi de hayli yüksek oldu. 

Gölköy’de Belediye Başkanlığı ziyaretinin yanı sıra MHP ve AK Parti İlçe Başkanlıklarını da ekleyen Başkan Şanlıtürk, ilçede Oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcilikleriyle gerçekleştirdiği istişarelerden sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Şanlıtürk, Gölköy programında yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyulduğu bugünlerde MHP ve ülkücü camianın birbirine sıkıdan sıkıya iyice kenetlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, esnaflara, çiftçilere ve vatandaşlara da ekonomik kriz sürecinde Cumhur İttifakı ile birlikte hükümetin her türlü desteği vermeye devam edeceğini ileri sürdü.

İlçe programının ardından İstanbul’da organize edilen Ordu Tanıtım Günleri programına da protokolden katılan Başkan Şanlıtürk’e burada da ilgi oldukça yoğun oldu. Ordu’nun her platform da tanıtımının yapılmasına katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkürlerini sunan Başkan Şanlıtürk, Ordu’ya dönüşünde de Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Orman Sen Ordu-Giresun Şubesinin 7. Olağan kongresine katıldı.

Türk Tarım Orman Sen Ordu-Giresun Şubesinin 7. Olağan kongresinde yeniden güven tazeleyen mevcut başkan Hasan Ali Yılmaz ve yönetimine başarılar dileyen Başkan Şanlıtürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin beka sorununa dikkat çekerek, yeni anayasa paketi çalışmaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

“İLKEMİZ, ÖNCE ÜLKEM, MİLLETİM, SONRA PARTİM, SONRADA BEN”

Başkan Şanlıtürk; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilkemiz önce ülkem, milletim sonra partim ve sonrada ben diyen bir gelenekten geliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor zamanlarda da gördük ki bize en fazla yerli ve milli olan lazım, bizden olan lazım. Tabi ki devlet memuru olan lazım, amiri olan lazım ama 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük ki birilerinin içimize 40 yıldır yerleştirdiği hain terör örgütünün mensupları bu milletin vergileriyle alınmış silahları millete doğrultular. Onun için sizin Kamu Sen ailesinde olmanızı çok değerli buluyor bundan sonra ki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.

“OKYANUS ÖTESİNDEN GELİP KUŞATMA ALTINA ALDILAR”

Türkiye’de beka sorununun sürdüğünü ve ülkenin hala tam bir kuşatma altında olduğuna da önemle dikkat çeken Başkan Şanlıtürk, şöyle devam etti; “MHP’nin yerli ve milli olma noktasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 3.5 yıldır idare ediliyoruz. Bu manada yine ülkenin Beka sorunu var diyoruz. Birileri okyanus ötesinden gelip ülkemizi tam bir kuşatma altına aldılar. İçeride ki destekçileri ile birlikte yaklaşık 40 yıla yakın bir terör sorunu var. Türkiye’nin bu terörle mücadelesine harcadığı Trilyon dolarlar var. Onun için 1980 yılında darbeyi yapanlar, bizim çocuklar kazandı diyenler yine 1982 Anayasasıyla müdahil oldular. 

“100 MADDELİK BİR ANAYASA TASLAĞI HAZIRLADIK”

2023 seçimlerine giderken tüm siyasi partilerin yeni sivil bir Anayasa çalışması var. MHP’de Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 maddelik bir Anayasa taslağı hazırlayıp, bu çalışmayı bitirdi ve Cumhur ittifakı ortağımız AK Partiye Anayasamızı sunduk. İnşallah AK Partinin çalışmasıyla birlikte Cumhur ittifakının Anayasası olarak kamuoyuna sunulacak.

“ANAYSANIN İLK ÜÇ MADDESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?”

Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında söylediği gibi Anayasamızın ilk 4 maddesi yani ilk üç maddesi ve 4. Maddede de diyor ki, ilk üç maddeyi değiştirmeyi dahi teklif edemezsiniz. Biz burada açık açık soruyoruz ve diyoruz ki, Anayasanın ilk üç maddesini değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Birinci madde diyor ki, Türkiye Devleti Cumhuriyettir. 2. Maddede Türkiye Cumhuriyeti yine Anayasal, Laik, Hukuk Devletidir. Dili Türkçedir, Başkenti Ankara’dır, bayrağı kanunda gösterildiği gibi ay yıldızlı al bayraktır.

Dolayısıyla anayasa çalışması yapanlar yerli ve milli olarak bizim yaptığımız Anayasa taslağını biz ortaya çıkaracağız. Bunlarda bu ilk üç madde ile ilgili değiştirip değiştirmeyecekleri gibi vatandaşlarımıza bilgi vermek durumundalar” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’Yİ 25 AYRI EYALETLERE BÖLMEK İSTİYORLAR!”

HDP’nin gizli ve kirli oyunlarının da artık net bir şekilde ifşa olduğunu da yeniden hatırlatan Başkan Şanlıtürk; “Yine meclisin kapalı oturumunda CHP Grup Başkan Vekilinin kamuoyuna deklere ettiği biliyorsunuz kamuoyuna kapalı grup toplantıları yasal olarak suç açıklanmıyor. HDP grup başkan temsilcisi orada ki açıklamalarını ifşa etti ve şunu söyledi: Biz Türkiye’yi 25 ayrı eyalete bölmek istiyoruz demiş orada ki HDP Grup başkan temsilcisi. Ve kurucu iki halktan bahsediyor. Kürt ve Türk halklarının kurucu olduğu bir anayasadan bahsediyor. Ve yine bu eyaletlerin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin bu eyaletlere ait olmasından bahsediyor. Özerklikten bahsediyor. 

“BEKA SORUNU ÜTOPYA DEĞİLDİR”

Onun için MHP’nin beka sorunu diye ortaya koyduğu sorun ütopya değildir, gerçektir. Bugün ülkemiz tam bir kuşatma altına alınmak istenmektedir. Türkiye’nin terörle mücadeleye bu zamana kadar vermiş olduğu mücadelede 40 yılda harcamış olduğu meblağ 2 Trilyon 256 milyar 100 milyon dolardır. Bu para ile üç beş tane Türkiye kurulur. Ve 40 yıldır bitmiyor. Biz devlet olarak 2 trilyondan fazla para harcadık da, bu hain pkk bu bize saldırdığı silahların parasını nereden finanse ediyor? Soruyoruz. 

“BİZ MİLLETİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ”

Terörist başı Duran Kalkan geçtiğimiz günlerde açıklama yapıyor. Avrupa’yı biz barışa ikna edemedik diyor. Demek ki birilerinin tasmasının ipi birilerinin elinde değil mi? Onun için 2023’e giden süreçte çok önemli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin bölgesinde lider bir ülke olduğunu görenler içeriden ve dışarıdan bölüp parçalama yöntemine başvuruyorlar. Biz milletimizin sağ duyusuna güveniyoruz, inanıyoruz. Bu hain girişimlere yol vermeyeceklerine inanıyoruz. Bu vesile ile kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyor, başarılarınızın devamını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız