HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Kasım 2021 Pazartesi Saat: 09:49

ÖZEL KARADENİZ HAYVAN HASTANESİ PARMAK ISIRTIYOR!

Ordu’da 29 Ekim’de faaliyete başlayan Özel Karadeniz Hayvan Hastanesi kısa sürede hem Orduluların hem de bölgenin ilgi odağı oldu. Hizmetleri ile parmak ısırtan Özel Karadeniz Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Güna
ÖZEL KARADENİZ HAYVAN HASTANESİ PARMAK ISIRTIYOR!

Ordu’da 29 Ekim’de faaliyete başlayan Özel Karadeniz Hayvan Hastanesi kısa sürede hem Orduluların hem de bölgenin ilgi odağı oldu. Hizmetleri ile parmak ısırtan Özel Karadeniz Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Günay Karaağaç, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda hastane faaliyetlerinin yanı sıra can dostlarına da önemli tavsiyeler ve bilgilendirmelerde bulundu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Karaağaç, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Faaliyete soktuğunuz Özel Karadeniz Hayvan Hastanesi hem Ordu’nun hem de bölgemizin çok önemli ihtiyaç duyduğu bir alandı. Bu katkınızdan dolayı size okurlarım adına teşekkür ediyorum. Evet bu fikir nasıl ortaya çıktı biraz anlatabilir misiniz?

Günay KARAAĞAÇ: Hoşbulduk Sayın Deliçakar. Yaklaşık 10 yıldır veteriner hekim camiasında kedi köpek gibi pati hayvan camiasında artış meydana geldi. Bizler kurum olarak Durugölde hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir market açtık ve yaklaşık 1 yıldır ordu ve Giresun başta olmak üzere sahildeki illerimize hizmet veriyoruz. İnsanların ilimizde tam teşekküllü bir hayvan hastanesine kavuşabilmeleri için ihtiyaç tespiti yaptık ve Veteriner arkadaşlarla buraya bir hastane yapmaya karar verdik.

Şafak DELİÇAKAR: Can dostu sahiplerine nasıl bir katkı sağlayacaksınız?

Günay KARAAĞAÇ: Kurmuş olduğumuz hastane bünyesinde kedi köpek bakan aile bireylerinin alacakları hizmetleri asgari bir tutar üzerinden veriyoruz. Fiyatlarımız afaki değil, odamıza bağlı olduğumuz için fiyatlar bunlar üzerinden belirleniyor. 

Bundan 15 yıl önce klinik açtığımda 3 çuval mama 6 ayda zor bitiyordu ama şimdi baktığımızda özellikle bireysel anlamda kedi sahiplenmesi arttığı için bu sektör oldukça değişti. Ama hala sektör gelişmesini tamamlamadı.

Şafak DELİÇAKAR: Son günlerde sıkça şikayet aldığım bir konu var. Hayvan mama fiyatlarının aşırı derecede artmasına çok tepki var. Bu konuda ne dersiniz?

Günay KARAAĞAÇ: Bizim Türkiye de mama fabrikalarımız var ambalaj sanayinde yurt dışına bağlıyız bütün aromaları yurt dışında aldığımız için maliyet fazla oluyor biz kar elde etmiyoruz. İlgili rekabet kurumu buna bakıyor devlet bunu takip ediyor. Hammadde ve reklam girdileri fazla olduğundan fiyat artışları yaşanıyor. Ama sadece tüketmek değil üretmek gerek. Teşvikler zamanında makul mantıklı yatırımcılara verilmeli. Biz üreticiye değil yer sahibine teşvik veriyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Bize birazda Hastanenin hizmetlerinden bahsedebilir misiniz? 

Günay KARAAĞAÇ: Biz Pet taksi ve ambulansla hasta hayvanı alıp tedavi yapıp teslim ediyoruz. 40 tane odamız var. 5 veteriner hekim 7 tane veteriner sağlık teknikeri hekimlerimizin bir tanesi dahiliye uzmanı bir tanesi cerrahi asistanı. Giriş katında 2 tane kedi köpek muayene odası bir tane hırçın kedi olursa sakinleştirmek için odamız var. 

Bir aşı odamız yıkama traş odamız ultrason ekg röntgen odamız var bugün hastanede biz gittiğimizde nasıl laboratuvar da tahlil yapılıyorsa bizde aynını yapıyoruz. Köpek oteli ve pansiyonumuz var. Şehir dışından gelip otele gidemeyen vatandaşlar için vip odamız var. Fizik tedavi odası var ve ameliyat odamız var. Kedi ve köpek için yoğun bakım odamız var.

Şafak DELİÇAKAR: Pet market evlere servis yapıyor mu?

Günay KARAAĞAÇ: Bizim alo mama hattımız zaten var. Pandemide bunu oldukça yaptık. Şu an alo mama hattı müşterimiz oldukça arttı. Duyulan ilgi üzerine müşteri memnuniyetine de bu konuda oldukça önem veriyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Yaban hayvanları konusunda ne gibi izlenimleriniz oluyor? 

Günay KARAAĞAÇ: Büyükşehir Belediyemiz sokak hayvanları ile ilgili önemli çalışmalar yaptılar biz özel sektörüz duyarlı insanlar bizi aradıkları zaman yüzde 30 sokak hayvanı olduğunu teyit ettiğimizde ilk tedavilerini yapıyoruz daha sonra vatandaş hayvanı barınağa götürmek istiyorum derse götürüyoruz ya da kabul ederlerse tedaviye devam ediyoruz.

Bu taşın altına hepimiz elimizi koymalıyız sadece Büyükşehir değil ilçe belediyeleri değil. Hatayı sıfırlamamız mümkün değil ama en aza indirmek için çabalamamız gerek.

Şafak DELİÇAKAR: Ambulans konusunda yeterlilik durumunuz nedir? Birde şiddet gören hayvanlar için nasıl bir müdahale yapıyorsunuz?

Günay KARAAĞAÇ: Biz özel sektör olduğumuz için arz ve talep meselesi bu yeterince talep olduğunda tabi ki bir tane daha taksi ambulans tabi ki temin edebiliriz. Ordu valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz den böyle bir ortak talep olursa tabi ki seve seve kabul ederiz.

Şiddet gören hayvanlar durumunda ise önceliğimiz hayvanın tedavisidir. Adli vakalar geldiğinde bizde emniyet birimlerine haber veriyoruz ve bildiriyoruz. Adli süreci de böylece emniyet birimlerimiz başlatmış oluyor.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Karaağaç, hayata soktuğunuz hastanemiz için hayırlara vesile olmasını arzu ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 

Günay KARAAĞAÇ: Bende gerek şahsıma gerekse hastanemiz adına bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, size ve Ordu Yeni Haber Gazetesine de yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : ÖZEL, KARADENİZ, HAYVAN, HASTANESİ, PARMAK, ISIRTIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız