HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2021 Pazartesi Saat: 09:01

“EMEKÇİYE, EMEKLİYE, HALKA BÜTÇE İSTİYORUZ!”

Tüm Emekliler Sendikası Ordu İl temsilcisi Halil Çelenk, 2022 Bütçesi de, biz biliyoruz ki yine emeklilerin, emekçilerin, işsizlerin, gençlerin, atanmayan öğretmenlerin, yoksulların yani bizim bütçemiz olmayacak. Çünkü 2022 Bütçesi daha
“EMEKÇİYE, EMEKLİYE, HALKA BÜTÇE İSTİYORUZ!”

Tüm Emekliler Sendikası Ordu İl temsilcisi Halil Çelenk, 2022 Bütçesi de, biz biliyoruz ki yine emeklilerin, emekçilerin, işsizlerin, gençlerin, atanmayan öğretmenlerin, yoksulların yani bizim bütçemiz olmayacak. Çünkü 2022 Bütçesi daha 2022 başlamadan eridi. Komisyonlarda görüşülen bütçenin yüzde otuzu o günden bu yana buharlaştı. Anlaşılan o ki, böyle bir bütçeden bize ekmek çıkmayacak. emekçiye, emekliye, halka bütçe istiyoruz!” dedi.

“Paramız pul, emekli zamları zul oldu” diyen Çelenk, “Herkes biliyor ki milyonlarca insan bu ücretin de altında çalışıyor. Emekçilerin durumu böyle iken, biz emeklilerin durumu zaten belli. Pandemi de en az 1500 liraya çıkarılan emeklinin maaşı 100 dolar. Şaka değil. Biliyorsunuz. Son bir ayda yüzde otuz yoksullaştık. Ama kimilerine göre, ekonomi uçuyor. Her şey tıkırında. Onların yaşadığı yerlerde öyle demek ki! Halkın nasıl yaşadığını bilmeyenler, ekonominin çok iyi olduğunu söyler tabi. Çok yerden maaş alan arsızlar, iki kilo et alma da yarım kilo al, ölür müsün der tabi” diye konuştu.

Çelenk şunları söyledi. “Bizler bugün bu alanda olan, bu ülkenin üreten, alınteri ile yaşayan insanları olarak buna isyan etmek, demokratik tepkilerimizi göstermek için bir kez daha alanlardayız.

2022 Bütçesinin emeklilerin, emekçilerin insanca yaşayacağı bir durumda olması için taleplerimizi haykırmak, bunu gerçek olarak görmek için buradayız. Kimseden, lütuf, sadaka, hayır istemiyoruz!

Döktüğümuz alınterimizin karşılığını istiyoruz. Ve biliyoruz ki bunun kaynakları mevcut. Eğer ki sermayeye rantiyeye, savaşa, yandaşa değil de emekçiye, emekliye bütçe anlayışını ortaya koyarsanız kaynak oradadır. İnsanca yaşamak bizim hakkımızdır.

Toplu sözleşmeli sendika hakkı istiyoruz.

PARAMIZ PUL, EMEKLİ ZAMLARI ZUL OLDU.

Emeklilere verilmesi düşünülen yüzde 7-8'lik zam bir haftada eriyip gidecek. Tüketim zamları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında. Çarşı Pazar çıkılacak gibi değil. Bayram ikramiyeleri dört yıldır yerinde sayıyor. Maaşlarımız kademeli olarak düşürülüyor. İntibak yasası çıkarılmadığından maaşlar arasındaki farklar büyüyor. Sağlık alanında muayene, ameliyat, ilaç tahlil can yakıyor.

HER ŞEYE RAĞMEN EMEKLİLER, EMEKÇİLER KAZANACAK.

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, siyasi iktidar, emeklilerin örgütlenmesinden rahatsız. Sendikalarımızı kapatmaya çalışıyor. Ama başaramayacaklar. 13.5 milyon emekli, 6 milyon EYT'li eninde sonunda, bu iktidardan kurtulacak gücü kendi örgütlü mücadelesinde bulacak.

EMEKÇİYE, EMEKLİYE, HALKA BÜTÇE İSTİYORUZ!

Buradan bu taleplerimizin karşılanması gerektiğini haykırıyoruz. 2022 Bütçesi halkın taleplerinin karşılandığı bir bütçe olsun. Tüm Emekliler Sendikası olarak, tercihlerini halktan yana yapan iktidarları yaratmak için, emek, demokrasi, barış ve adalet için herkesi, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Sermayeye, faize, silahlara değil, emekçiye, emekliye, halka bütçe istiyoruz! “


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız