HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Aralık 2021 Pazartesi Saat: 09:18

ŞAHİN: İNSANLARIMIZIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki göstererek “Dışarıdan her şey dolarla temin edi
ŞAHİN: İNSANLARIMIZIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki göstererek “Dışarıdan her şey dolarla temin ediliyor. Dolarla borçlanılıyor. Dolar artınca insanlarımızın da alım gücü düşüyor” dedi.

Başkan Şahin, Erdoğan, “Asgari ücret fiyatını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkmış damadı gibi maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz benzeri sözler sarf ediyor. Türkiye’nin para biriminin Türk Lirası olduğunu söylüyor. Sizi canı gönülden kutluyorum ve tebrik ediyorum Sayın Erdoğan. Size bir de önerim var. Eğer ülkemizin parasının Türk Lirasını olduğunu biliyorsanız, ona göre davranın, mantıklı politikalar üretin, yapılan yatırımları ve yap-işlet-devret modelindeki alım garantilerini döviz üzerinden değil TL üzerinden yapın, Merkez Bankası’na karışmayın, yargıya müdahale etmeyin. Bakın görün o zaman her şey kendiliğinden yoluna girer” diye konuştu.

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DOLARA BAĞLI”

Başkan Şahin şunları söyledi: “Sayın Erdoğan bir de asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığını söylüyor. İnsanların alım gücü dolara bağlı. Çünkü üretim sayenizde sıfır! Fabrika kuracağınız yere olanları satıyorsunuz. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her şey dışarıdan temin ediliyor. Bunlar da dolarla alınıyor, dolarla borçlanılıyor ve dolar artınca doğal olarak insanlarımızın da alım gücü düşüyor. Bunu anlamanız çok zor olmasa gerek!”

 

Anahtar Kelimeler : ŞAHİN:, İNSANLARIMIZIN, ALIM, GÜCÜ, DÜŞÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız