HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Aralık 2021 Pazartesi Saat: 09:20

OSMMMO’DAN SEMİNER

Ordu Mali Müşavirler Odasında ‘‘E-dönüşüm uygulamalarında yılsonu hatırlatmaları” Konulu Seminer Düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Mali Müşavirler Odası Sekreteri M.Ender Sönmez, Luca Eğitmeni Alper Atak, mesle
OSMMMO’DAN SEMİNER

Ordu Mali Müşavirler Odasında ‘‘E-dönüşüm uygulamalarında yılsonu hatırlatmaları” Konulu Seminer Düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Mali Müşavirler Odası Sekreteri M.Ender Sönmez, Luca Eğitmeni Alper Atak, meslek mensupları ve stajyerler katıldı. Seminere ilgi çok fazlaydı. Oda konferans salonu tamamen doldu.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; Aralık ayı bizim için çok yoğun geçen bir ay, Asgari ücret açıklandı biliyorsunuz, son Cumhuriyet tarihinin en önemli önemli artışıydı yüzde ellilik bir artış yapıldı. Bu artış işverenlere büyük bir maliyet yük getirdi. Ama çalışanlar açısından da yaklaşık 1600-1700 liralık artışa tekabül etti, çalışanları daha memnun eden bir artış oldu. Gelir vergisi ve damga vergisi kaldırıldı. Aslında burada gelir vergisinin kaldırılması İle işverenlere 450 liralık bir destek olunmadı 180 liralık bir destek oldu. İşveren hissesinin yarısı bu olağanüstü dönemde mutlaka hazinece karşılanması gerekiyor. Asgari ücret desteği diyoruz bakın ilk çıktığında 2016 yılında brüt ücretin yüzde 5.5 ne tekabül ediyordu. Şuan 2021 yılında asgari ücret desteği 75 lira ve brüt asgari ücretin yüzde 2.2’sine denk geliyor. Asgari ücret desteğinin mutlaka yukarıya çekilmesi gerekiyor. Yüzde 5 oranına çekilmesi lazım. Yaklaşık 300 TL lik bir asgari ücret desteği bekliyoruz. Yine ilimizin de içerisinde yer aldığı %6’lık bölgesel teşvik 31.12.2021 de son buluyor. Bu teşvik uzamazsa ilimizde 300 TL fazla SGK primi ödenecek. İşverenler bu destekleri alamazsa bu karşımıza ciddi bir işsizlik ve ciddi bir kayıt dışılık sorunu getirecektir. Değerli arkadaşlar açıklanan asgari ücret değil aslında açıklanan ortalama ücret oldu. Bir başka sorunda Asgari ücretten gelir vergisi kaldırılıyor. Oysa olması gereken asgari ücretin üzerinde ücret alanların ücretinin asgari ücrete denk gelen kısmı içinde bu uygulanmalı. Aksi takdirde ülkemizde 15 milyon çalışanın, 6 milyon 90 bini Asgari Ücretle çalışmaktaydı. Bu sayı 8-9 milyona çıkar! Kayıt dışı çalışma artar, gerçek ücretlerle bildirim azalır! Yine bir başka olumsuzluk dolar kuru, şunu söylemek istiyorum dolar kurunun yükselmesinden, işsizlik oranlarının artmasından, Türk lirasının değer kaybetmesinden bu ülkede mutlu hiç kimse yoktur. Bu ülke hepimizin. Ama bu konuları analiz etmek üstünde düşünmek yorumlamakta en fazla biz mali müşavirlerin görevi. Bizim işimiz sayıları yorumlamak. Bu kur artışının bir güven duygusuyla piyasalarda acilen bir rahatlamaya ihtiyacı var. Yani bizim piyasalara güven vermemiz lazım yani bizim piyasaya makulü anlatmamız lazım. Bu en fazla mali müşavirlerin görevi. Bu sorunları birlikte çözmek zorundayız bu ülkenin kaynakları büyük mutlaka hükümetin bunlarla ilgili önemli adımlar atmasını bekliyoruz.

Dünya da merkez bankalarına baktığımızda faiz artırımına gittiğini görüyoruz bizim merkez bankamızın da acilen bu konularda bir duruş sergilemesi gerekiyor. Yine bu olağanüstü dönemde Finansman Gider Kısıtlamasının kaldırılmasını bekliyoruz. İşletmeler ciddi bir finansman yükü altında. Sizler Finansman gider kısıtlamasını uygulayın. Bu olağanüstü dönemde Finansman Gider kısıtlamasına son verilmesini istiyoruz. E-Uygulamalar konusundan sunum hazırlayarak bizlerin bilgilerini güncelleyen değerli oda sekreterimiz Ender Sönmez’e Luca Eğitmeni Alper Atak’a ve bugün bu salonu dolduran sizlere teşekkür ediyorum. Yine bir yılın sonuna geldik, Yeni yılın şimdiden hepinize sağlık esenlik getirmesini diliyorum. Dedi.

Seminerde Ordu Mali Müşavirler Odası Sekreteri M.Ender Sönmez ve Luca Eğitmeni Alper Atak E-Dönüşüm Uygulamalarında Yıl Sonu Hatırlatmaları konusunda sunum Gerçekleştirdiler. Seminer sonunda mesleki faaliyet icra eden ve muhasebe mesleğinde otuz yılını dolduran, meslek mensupları Ahmet Bayram ve Murat Başaran Sağra’ya Oda Başkanı Bahadır Baş tarafından ONUR BELGESİ takdim edildi.

Anahtar Kelimeler : OSMMMO’DAN, SEMİNER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız