HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ocak 2022 Pazar Saat: 15:27

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.
PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle bir süredir uygulanan zorunlu PCR testi bundan böyle uygulanmayacak.

Konuya ilişkin Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada “Koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde değerlendirmelerini içeren Sağlık Bakanlığının 14.01.2022 tarihli ve 149-82 sayılı yazısında; Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden;

. Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce,

. Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce,

. Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.),

. Tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara,

. Kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.

Bu çerçevede Ordu İli genelinde; Sağlık Bakanlığının 14.01.2022 tarihli ve 149-82 sayılı  yazısı doğrultusunda, İl Hıfzıssıhha Kurulunun 20.08.2021 tarih 2021-53 No’lu ve 31.08.2021 tarih 2021-54 No’lu Kararlarının tüm hükümleri ile İl Hıfzıssıhha Kurulunun 28.10.2021 tarih ve 2021-57 No’lu Kararının 3’üncü maddesinin uygulamadan kaldırılmasına karar verilmiştir.

Mülki İdare Amirleri ve ilgili kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınarak uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; Oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Anahtar Kelimeler : PCR, TESTİ, ZORUNLULUĞU, KALDIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız