HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ocak 2022 Pazar Saat: 16:06

ŞANLITÜRK, HAYALLERİNİ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in geçen haftaki görüşmelerinin detayında Başkan Şanlıtürk’ün, Ordu için hayallerini ve önerilerini Ba
ŞANLITÜRK, HAYALLERİNİ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in geçen haftaki görüşmelerinin detayında Başkan Şanlıtürk’ün, Ordu için hayallerini ve önerilerini Başkan Güler’e aktardığı ifade edildi.

MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk’ün görüşmede Ordu’nun gelecekteki hedeflerinin ele alındığı ve karşılıklı istişarelerde bulunduğu belirtildi.

1-   ÇEVRE YOLU VE KONTEYNIR LİMAN

Başkan Şanlıtürk’ün, görüşmede birinci önemli konu başlığı Çevreyolu ve Konteynır Liman oldu. Şanlıtürk; “Sayın Başkanımızla yaptığımız görüşmede, 2023 yılına kadar hem Şehir hastanesi hem Ordu çevre yolu ikinci etabı açılmış olacağı konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Ünye ve Ordu ikinci organize Sanayisinin eksiklikleri de yakın zamanda inşallah giderilecek. Fatsa organize Sanayimiz bölgenin yıldızı olma yolunda hızlı bir gelişim göstermektedir.

İlimizin büyük sorunları ya da yatırımı diyebileceğimiz sadece Fatsa çevre yolu kalmıştır. Ben inanıyorum ki hükümetimiz ulaştırma bakanlığımız bir an önce Fatsa Çevre yolu yeniden projelendirilip hızlı bir şekilde inşaatına başlanacaktır.

Ayrıca Ünye yapılacak bir konteynır limanın tamamlanmasından sonra Kayseri ilinin Sivaslı’nın dünyaya ticaret yapacağı ihracat yapacağı. Ordu olacaktır. Bu gelişmelere paralel olarak ordumuzun nüfusu da hızla artacaktır” dedi.

2-   MELET’E OTELLER BÖLGESİ VE SANAYİ SİTESİ

Melet Irmağının denizle buluştuğu noktada oteller bölgesi ve sanayi alanı projesini de Başkan Güler’e aktaran Başkan Şanlıtürk; “Ordu altyapı yatırımlarını tamamladıktan sonra Büyükşehir belediyemizin Melet Irmağı’nın denizle buluştuğu noktada oluşturulan 180 dönümlük yere en az 8-10 tane otel arsasını kapsayacak düzenleme yapılmalıdır. Adına oteller bölgesi diyebiliriz.

Buraya yapılacak on tane otelin Çevre yoluna bağlantısı yapıldıktan sonra Şehir için herhangi bir trafik sorunu olmayacaktır. Burada kongre turizmi yapılabilir. Bu otellerin yapacağı toplantı salonları konferans salonları ihtiyacını da karşılayacaktır.

Melet havzasının ikinci organize Sanayi bölgesine kadar olan bölümü her iki taraflı olarak sanayi alanı olarak belirlenmelidir. Yeni yapılan revizyon imar planında bu bölgeler 1/100 binlik planda sanayiye çevrilmelidir.

İl merkezimizde bulunan Üç adet küçük sanayi siteleri bu bölgelere yerleştirilmelidir. Böylelikle küçük sanayi siteleri gelişme alanına kavuşturulacak ve şehir içerisinde bir çıban gibi durması da engellenecektir” diye konuştu.

3-   SAHİL DÜZENLEMELERİ VE DERE TAHKİMATLARI

Sahil düzenlemeleri ve dere tahkimatları konularını da ele aldıklarını ifade eden Başkan Şanlıtürk; “Ordu sahil düzenlemesi havalimanına kadar yapılmalıdır. Cumhuriyet mahallemizde yaşanan kıyı kenar çizgisi problemi kısmi deniz dolgusu yapılarak imar planında düz bir hat olarak yeniden belirlenmelidir.

Özellikle sahil düzenlemesi Giresun tarafından yani doğu tarafından havaalanına kadar tamamlanırsa her iki ilinde birleşmesi adına güzel bir iş yapılmış olur.

4-   MARİNA VE YAT LİMANI PROJESİ

Bahse konu bölgeye dalgakıranlar yapılarak denizin karayı tahrip etmesi engellenmelidir. Milletin denizde buluştuğu noktada Giresun tarafına Büyükşehir belediyemizin bir marina (yat limanı) projesi var inşallah yakın zamanda planlanarak hayata geçirilir.

Havalimanına kadar yapılacak sahil şeridi düzenlemesine hafif raylı sistem yapılarak il merkezinden havalimanına rahatlıkla yolcu taşınabilir. İlimizin bence gelecekteki hedefleri bunlar olmalıdır. Diyerek görüşlerimi Sayın Başkanımıza aktardım.

5-   MOBİLYACILAR SİTESİ

İlimizin ihtiyacı olan Mobilyacılar Sitesi Melet havzasında Kocalı köprüsünün hemen yanında arsa tahsisi yapılmıştır. DSİ tarafından İkinci organize sanayiye kadar olan kısım her iki taraftan dere tahkimatı yapılmalıdır.

Ayrıca Büyükşehir belediyemizin ikinci organize sanayiye kadar olan kısma sağlı solu çift şeritli yolu da bir an önce tamamlamalıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Şanlıtürk, dönem dönem yine Başkan Güler ile bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de toplantıda ele alınan başlıkların yakın takipçisi olacağı ve bu projelerin Ordu’ya kazanımları konusunda bir çalışma başlatacağı da alınan bilgiler arasında yer aldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız