HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2022 Çarşamba Saat: 10:22

KADINLAR LİGİ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu  Kadınlar 2.Ligi statüsünde değişiklik yaptı. Ordu temsilcisi Ünye Gücü F.K’nın da  sınav vereceği TFF 2.Lig kadınlar Ligi’nde futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi ile mücadele edecek takımlar şö
KADINLAR LİGİ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu  Kadınlar 2.Ligi statüsünde değişiklik yaptı.

Ordu temsilcisi Ünye Gücü F.K’nın da  sınav vereceği TFF 2.Lig kadınlar Ligi’nde futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi ile mücadele edecek takımlar şöyle:

“FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Kadınlar 2. Ligi’nde 31.12.2006 tarihi ve öncesinde doğmuş futbolcular oynayabilirler.

(2) Kadınlar 2. Ligi’nde yer alacak takımların listeleri en fazla 35 futbolcudan oluşur. Futbolcuların bu maddede belirtilen yaş uygunluğuna göre TFF’ye tescilli olması zorunludur.

(3) Kadınlar 2. Ligi’nde yabancı uyruklu futbolcu oynayamaz.

(4) Kadın Ligleri kapsamında yer alan kulüplerin Milli Takımlar organizasyonlarına (Milli müsabakalar, hazırlık kampları, karma organizasyonları, milli takım seçmeleri vs.) en az 5 oyuncu göndermesi durumunda ilgili kulüplerin yazılı başvurusu doğrultusunda, organizasyon tarihlerindeki müsabakaları ileri bir tarihe ertelenebilir.

(5) Okul müsabakalarına denk gelen müsabakaların ertelenebilmesi için ilgili yaş kategorisinden en az 8 oyuncunun okul müsabakalarına davet edilmiş olması gerekir. Okul

müsabakaları sebebi ile ertelenme talebinde bulunacak kulüplerin ilgili müsabaka tarihinden en az 7 gün önce öğrenci oyuncuların okul müsabakalarına katılacağını bildiren Valilik onaylı davet yazılarını ve dilekçeleri ile Futbol Gelişim Direktörlüğü’ne başvuruda bulunulması zorunludur. Süresinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) 2021-2022 Kadınlar 2. Ligi, 2019-2020 sezonunda Kadınlar 2. Ligi’nde kalan 7 takım ve Kadınlar 3. Ligi’nden yükselen 24 takım olmak üzere toplam 31 takım mücadele edecek.

 (2) Takımlar, bulundukları iller arasındaki mesafe esas alınarak TFF tarafından belirlenecek sayıdaki grupta sezon müsabakalarını oynar. Gruplar katılım başvurularının tamamlanmasından sonra TFF tarafından belirlenir ve ilan edilir.

(3) Kadınlar 2. Ligi müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(4) Bir üst lige yükselecek takımların gruplardan direkt yükselme ve play-off sistemi sonrası yükselme esasları katılım başvuruları sonrasında ayrıca TFF tarafından ilan edilir.

(5) Kadınlar 2. Ligi’nde yer alan takımlardan 10’u 2022-2023 Sezonunda Kadınlar 1.Lig’de yer alma hakkını elde eder.

(6) 2022-2023 Sezonunda Kadınlar 1.Lig’de yer alma hakkı kazanmasına rağmen lige katılmayan kulüplerin yerine, yükselme Play-Off’larındaki sıralamaya göre Kadınlar 1. Lig’e yükselecek takım veya takımlar belirlenir.

(7) 2021-2022 Sezonu Kadınlar 2. Ligi’nde geçerli bir mazeret olmaksızın ligden çekilen, müsabakalara çıkmayan ve müsabakalara çıkmadığı için AFDK kararı ile bir alt lige düşme cezası alan takımlar hariç ligden düşme uygulaması yapılmayacaktır.”

 

Anahtar Kelimeler : KADINLAR, LİGİ, STATÜSÜNDE, DEĞİŞİKLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız