HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Şubat 2022 Perşembe Saat: 17:01

EĞİTİMDE ORDU’YA YATIRIM MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda, Ordu’nun eğitimdeki genel durumu, başarı düzeyi, eğitimde kaliteyi artırmak için yapılması gereken
EĞİTİMDE ORDU’YA YATIRIM MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, Ordu’nun eğitimdeki genel durumu, başarı düzeyi, eğitimde kaliteyi artırmak için yapılması gereken çalışmalar ve ihtiyaçlar hakkında Bakan Mahmut Özer’e bir sunum yapıldı.

 

Bakan Özer; “Ordu’da Okulların Depremde Güçlendirilmesi İle İlgili Çalışmalar 2022 Yılı İçerisinde Tamamlanıyor”

 

Toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ordu’daki eğitimin geldiği noktayı tüm katılımcılarla değerlendirme imkânımız oldu. Gelinen nokta, Ordu da çok iyi durumdayız. Bizim amacımız, tüm eğitim sisteminin içerisine sürekli iyileştirme kültürünü yerleştirmek,  hem binalarımız, hem alt yapımız hem de süreçlerle ilgili sürekli yarının bugünden çok daha iyi olması için çaba sarf etmektir.

Ülkemizin en önemli, en kalıcı sermayesi,  bildiğiniz gibi beşeri sermayesidir. Beşeri sermayenin niteliğini ne kadar artırabilirsek, ülkemiz o kadar güçlü, yarınlarımız o kadar müreffeh olur. Eğitime de bu bakış açısıyla bakıyoruz. Bugün Ordu ilimizdeki eğitim yatırımlarını tüm merkez ve ilçelerdeki genel bir değerlendirmesini yapabilme imkânımız oldu.

Şu anda Ordu’muzda 2022 yatırım bütçesi içerisinde yaklaşık 250 milyonluk yatırım var. Bunlar güçlendirme, yıkım, yapım çalışmalarını, yeni okulları kapsayan yatırımlardır. Öncelikle şunun müjdesini verebiliriz Ordu’da 54 okulumuzun depremde güçlendirmeyle ilgili çalışma süreçleri daha önceden başlamıştı.

2022 yılı içerisinde bunların tamamı bitecek ve tüm okullarımız güçlenmiş şekilde bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlanmış hale getirilmiş olacak. Yık-yap çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. İnşallah onlarda da yıkılan okulların yerine ikame edecek yeni okullar hizmete açılmış olacak” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanı Özer’den Ordu’ya 520 milyonluk Eğitimde Yatırım Müjdesi

 

Bakan Özer, Ordu’ya eğitim alanında yapılacak yatırımlarla ilgili olarak 2022 yılındaki 250 milyonluk yatırıma ilave olarak, 270 milyonluk yatırım daha verildiğini söyledi ve 520 milyonluk eğitim yatırımını Ordu’ya kazandırmış olduklarını ifade etti.

 

Bakan Özer, “270 milyonluk yatırımın, 250 milyonu okul yapımları, 20 milyonu da mevcut okulların güçlendirilmesi ile ilgili. Bu kapsamda Altınordu İlçemize 24 derslikli ortaokulu, Fatsa ilçemizin Ayazlı mahallesine 24 derslikli bir ortaokul, Dolunay mahallesine 24 derslikli bir ilkokul, yine Dolunay mahallesine 24 derslikli bir ortaokul, Kurtuluş mahallesine 16 derslikli bir imamhatip okulunu yatırım programına almış oluyoruz.

Ünye ilçemizin Gölevi mahallesine 24 derslikli bir ortaokul, Atatürk mahallesine 12 derslikli bir ortaokul ve Saraçlı mahallesine 8 derslikli bir anaokul yapmış olacağız. Gölköy ilçemize 24 derslikli bir lise ve ayrıca 100 kız, 100 erkek öğrenci kapasitesine sahip toplam 200 kişilik bir pansiyonu da Gölköy ilçemize kazandırmış olacağız. Kabataş ilçemize 12 derslikli bir anadolu lisesi yatırım programına alıyoruz. Kumru ilçemize 12 derslikli özel eğitim okulu kazandıracağız.

Perşembe ilçemize burada mesleki teknik Anadolu lisesine destek olarak uygulama oteli bulunuyor.  Çok eski olan uygulama otelinin yerine 80 yatak kapasiteli bir uygulama otelini de Perşembe ilçesine kazandırmış olacağız.

Bu 250 milyonluk ilave yatırımlara ilaveten hepinizin malumu olduğu üzere özel yetenekli öğrenciler için hizmet veren Bilim Sanat Merkezlerimizden Ordu’da 3 tane var şu anda. Biz, Bilim Sanat Merkezlerini tüm öğrencilerimize erişimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. İlçeler arası hareketliliğini minimuma indirip bulunduğu yerde öğrencilerimizin, özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim almasını önemsiyoruz. Bunun için bu 3 Bilim Sanat Merkezine ilave olarak, 5 tane daha yeni Bilim Sanat Merkezimizi Ordu’muza önümüzdeki hafta itibariyle kazandırmış olacağız.

Bu ilçelerimiz Aybastı, Gölköy, Kumru, Korgan ve Akkuş ilçeleri olacak. Buradaki dikkate aldığımız şey mümkün olduğu kadar orta bölgelerdeki hareketliliği minimize edecek şekilde yeni Bilim Sanat Merkezlerini Ordu’ya kazandırmak.

Bizim MTSK sınavlarının yapıldığı Bakanlığımızın Ölçme Değerlendirme Sınavlarının yapıldığı elektronik sınav merkezlerimizden Ordu’da 3 tane bulunuyor. Bu ayın sonu itibariyle 5 tane daha yapımı devam eden Elektronik Sınav Merkezini Ordu’ya kazandırmış olacağız. Dolayısıyla Ordu’daki elektronik sınav merkezini de 3’den 8’e çıkarmış olacağız” dedi. 

 

Bakan Özer; “Ordu’ya Göndermiş Olduğumuz Yatırımlar Hızlı ve Verimli Bir Şekilde Kullanılıyor”

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben bu tüm yatırımların Ordu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hakikaten mevcut yatırım bütçesini 2 katından fazlasına çıkartmış olduk. Ordu’nun şöyle bir güzelliği var. Bugün de onu yakinen görme imkânımız oldu. Göndermiş olduğumuz ödenekler çok hızlı ve verimli bir şekilde kullanılıyor.

Bugün itibariyle tahsis edeceğimiz yeni yatırımlar da hızlı bir şekilde uygulamaya geçtiği zaman sonraki ziyaretlerimizde yeni ilavelerle, yeni açılımlarla Ordu’muzu desteklemeye, buradaki gençlerimizi dünyayla rekabet edebilir gençler olarak yetiştirebilmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.

Tüm bu süreçleri başarılı şekilde yöneten Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekillerimizle sürekli beraberiz Ankara’da. Hem merkez, hem ilçelerdeki tüm sorunları istişare etme imkânımız var. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ordu’daki en büyük paydaşımız, yol arkadaşımız hakikaten.

Hem eğitim kurumlarına arsaların bulunmasında, hem mevcut okulların yeterliliğinin artırılmasına kadar, Bilim Sanat Merkezlerinin güçlendirilmesine kadar her zaman bizim destekçimiz. Kendilerine hem öğrencilerimiz adına hem Millî Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Numan Kurtulmuş Bakanımızla sürekli Ordu’nun meselelerini, eğitimle ilgili kalitesinin artırılmasıyla ilgili sürekli istişare halindeyiz. Kendilerine çok teşekkür ederim.

Buradaki çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın bürokratları, Genel Müdürleri Ordu’ya dün itibariyle geldiler. İncelemelerde bulundular. Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürümüz, Temel Eğitim Genel Müdürümüz, Ortaöğretim Genel Müdürümüz, Bakanlık Müşavirlerimiz hep Ordu’daydılar. Ben kendilerine teşekkür ederim, sahadaki eksiklikleri görüp onları da bu toplantıda iletme imkanları oldu. Aynı zamanda bu süreçleri çok başarılı bir şekilde yöneten İl Milli Eğitim Müdürümüze, yönetim kadrosuna, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul yöneticilerime çok teşekkür ederim.”

 

Anahtar Kelimeler : EĞİTİMDE, ORDU’YA, YATIRIM, MÜJDESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız