HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Şubat 2022 Pazar Saat: 14:49

SOL PARTİ’DEN ELEKTRİK ZAMLARINA TEPKİ

Sol Parti Ordu İl Başkanı Turgay Bekgöz, son yapılan elektrik zamlarına tepki gösterdi. Bekgöz yaptığı açıklamada, “Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımının öze
SOL PARTİ’DEN ELEKTRİK ZAMLARINA TEPKİ

Sol Parti Ordu İl Başkanı Turgay Bekgöz, son yapılan elektrik zamlarına tepki gösterdi.

Bekgöz yaptığı açıklamada, “Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımının özelleştirilmiş olmasıdır. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar! Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse bu yıl bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir” dedi.

ENERJİ KAMU HİZMETİ OLARAK SUNULSA
100 TL OLAN FATURA 25 TL’YE DÜŞECEK

         Enerjini kamu hizmeti olarak sunulması gerektiğini ifade eden Bekgöz’ün işte o açıklamaları: “Nasıl mı? Kamu kurumu olan EÜAŞ, zamlarla birlikte dağıtım şirketlerine 2022 itibarıyla elektriğin kilovat saatini 31.86 kuruştan satarken, halka gelen enerji bedeli 134,89 kuruş. Yani enerji şirketleri tarafından kamu fiyatının üzerine 4.23 kat ücret konuyor. Yani, enerji kamu hizmeti olarak sunulsa 100 TL’lik fatura 25 TL’ye düşecektir. 

Görülüyor ki ödediğimiz faturalar tükettiğimiz elektriğin ücreti değil; şirketler için toplanmaktadır. Bu pahalılık ve zamlara son vermenin bir yolu var, o da enerji şirketlerinin derhal kamulaştırılması, enerji hizmetinin bir insan hakkı olarak görülerek devlet eliyle sunulmasıdır. Enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır!

TÜKETTİĞİMİZ ELEKTRİĞİN PARASINI DEĞİL

ŞİRKETLERE HARAÇ ÖDÜYORUZ.

Zamlarla iki üç katına çıkan faturalarımızı el yakıyor. Bu faturalar adaletsizdir, haksızdır. Ödediğimiz kadar elektrik tüketmiyoruz. Peki, neden tükettiğimizin çok üzerinde para ödüyoruz? Çünkü enerji üretim ve dağıtım tümüyle özelleştirildi. Şirketler daha çok kar etmek için; cebimizdeki üç kuruşa el koymaya çalışıyor! Fatura değil şirketlere haraç ödüyoruz, bu zamlar geri çekilmelidir. 

ŞİRKETLER DEĞİL GENÇLER KAZANSIN

Dağıtım şirketlerinin bir ayda toplam abonelerden elde ettiği gelir 2021`de 19,7 milyar lira iken, 2022`de 42,2 milyar liraya çıkacak. Yani özel şirkeler her ay 22,5 milyar lira fazladan gelir elde ederken, aylık gelirleri de yüzde 114 artmış olacak. Yani son zamlarla birlikte toplamda yıllık 270 milyar ilave gelir elde etmiş olacaklar

Bir aylık karları ile bu memleketin gençlerinin sırtında bir yüke dönüşen KYK borçlarının tamamı 10 kere ödenir. Bir sonraki ayda ise 4 milyon öğrenciye yurt imkânı sağlanabilir. Bu bir soygundur.”

Anahtar Kelimeler : SOL, PARTİ’DEN, ELEKTRİK, ZAMLARINA, TEPKİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız