HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2022 Çarşamba Saat: 11:31

ŞENTÜRK: “AHLATLIBEL KOLEKTİF AKLI ÖNE ÇIKARMIŞTIR”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, 6 partinin genel başkanının bir araya gelmesine ilişkin konuştu.
ŞENTÜRK: “AHLATLIBEL KOLEKTİF AKLI ÖNE ÇIKARMIŞTIR”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, 6 partinin genel başkanının bir araya gelmesine ilişkin konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumartesi günü ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya geldi.

6 muhalefet liderinin buluşmasının ardından yapılan ortak açıklamada, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmenin "ortak ve öncelikli hedef" olduğu belirtildi ve üzerinde uzlaşmaya varılan yeni sistemle ilgili mutabakat metninin 28 Şubat'ta yapılacak ortak açıklamayla kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

“KİRLİ SİYASETE KARŞI ORTAK AKIL”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk de 6 liderin bir araya gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ahlatlıbel’de yapılan zirve milletimiz, demokrasimiz, refahımız ve de parlamenter sisteme dönüş adına kıymetli bir buluşmaydı. Uzlaşma kültürünü kaybetmiş Türk siyasi hayatımızın birlikte; Türkiye meselelerine çözüm üretmek ve de kolektif aklın öne çıkarılması adına da değerli bir buluşmaydı. Önümüzdeki günlerde bunun müsbet yansımalarına şahit olacağız. Günümüz kirli siyasetine karşı; ortak aklın ışığında ülkemize hizmet edebilmenin kapılarını aralamış olması adına da mühim bir buluşmaydı

“ÜLKEMİZİ, KAVGADAN GELECEK İNŞA EDENLERDEN KURTARMALIYIZ”

“Yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, pahalılık, adaletsizlik bu ülkenin ortak dertleri ise; tüm bunlara çözüm üretmekte siyasi partilerin ortak görevi değil midir? İşte bu müşterek problemlere çözüm üretmenin adımı Ahlatlıbel’de buluşmakla mümkündür. Bu buluşmaya başka anlamlar yüklemek akla ziyan düşüncelerdir. Kavgadan, gelecek inşa etme arzusunda olan siyasilerden halkımızı, ülkemizi ve de geleceğimizi kurtarmalıyız. Ülkemizi ucube sistemden kurtarmanın yolu; siyasi partilerin çözüm ortaklığından geçer. Doğru olan budur. Ahlatlıbel buluşması milletimize hayırlı olsun.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız