HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Şubat 2022 Çarşamba Saat: 15:05

ALTYAPIDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, su baskınları ve taşkınlara neden olan dere yataklarına neşter atmak için menfezlerde temizlik çalışması başlattı. Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinin merkezlerinden geçen dere menfezlerinin içinden çık
ALTYAPIDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, su baskınları ve taşkınlara neden olan dere yataklarına neşter atmak için menfezlerde temizlik çalışması başlattı. Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinin merkezlerinden geçen dere menfezlerinin içinden çıkan dev ağaçlar, bisiklet, taş yığınları ile büyük çaplı molozlar çalışma yapan ekipleri ve vatandaşları hayrete düşürdü.

Ordu’da başlattığı altyapı seferberliği ile kentin sağlam temeller üzerinde yükselmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu kalıcı çözümlerle, sorunları ortadan kaldırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipler tarafından Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçe merkezlerinden geçen dere yatağı menfezleri ve yağmur suyu hatlarında genel temizlik çalışması başlatıldı.

Altınordu ilçesinin merkezinden geçen 11 dere menfezi içerisinde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan manzara ise hem vatandaşları hem de ekipleri şaşkına çevirdi. Menfezlerden dev ağaçlar, araç lastikleri, bisiklet, taş yığınları ile büyük çaplı molozlar çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp Altınordu ilçesinde yağmur suyu hatları ve menfezlerde yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

 MENFEZLERDEN DEV AĞAÇLAR ÇIKTI

 Genel Sekreter Alp burada yaptığı açıklamada, “Şu an Altınordu ilçesinden geçen Hamam Deresi’nin denize yakın olan bölümünden bir kapak açtık. Boztepe’den gelen hattın içerisini moloz ve ağaçların tıkadığını gördük. Bel kalınlığındaki ağacı, baksı içerisinde parçalayarak çıkaracağız. Belediye önündeki su baskınlarının da bundan dolayı oluştuğunu gördük” dedi.

 SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

 Yapılacak çalışmayla birlikte su baskınlarının önüne geçileceğini ifade eden Genel Sekreter Alp, “Daha önce de kanal temizleme makinesiyle birlikte şehrimizin muhtelif noktalarındaki dere ve yağmur suyu geçişlerinin olduğu noktalarda temizlik çalışmaları yaptık. Tüm şehrin altyapı hatlarını 2 metreye 2 metre bakslar ve 200’lük borular yerleştirmek suretiyle rahatlattık. Aynı zamanda kapalı geçilen, Subaşı, Zaferi Milli ve Fındık Yatağı Derelerindeki gerekli temizlikleri yaptık. Şimdi ise Hamam ve Aziziye Deresi’ndeki çalışmalarla birlikte şehrimizde aşırı yağışlara bağlı olarak oluşan su baskınların önüne geçecek. Tüm şehrin geleceğini rahatlatacak” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : ALTYAPIDA, TEMİZLİK, SEFERBERLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız