HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mart 2022 Salı Saat: 15:45

KAYA; “TDP, KAVGA DEĞİL, ÇARE PARTİSİDİR”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Ordu İl Başkanı İlhan Kaya, haftalık basın bildirisinde Türkiye gündemini değerlendirdi. TDP’nin kavga değil, çare partisi olduğunu söyleyen Başkan Kaya, 14 Mart Tıp Bayramı üzerinden ülkenin sağlık s
KAYA; “TDP, KAVGA DEĞİL, ÇARE PARTİSİDİR”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Ordu İl Başkanı İlhan Kaya, haftalık basın bildirisinde Türkiye gündemini değerlendirdi. TDP’nin kavga değil, çare partisi olduğunu söyleyen Başkan Kaya, 14 Mart Tıp Bayramı üzerinden ülkenin sağlık sorunlarıyla değerlendirmesine başladı.

Başkan Kaya; “Her işin başı sağlık, sağlığın başı da doktorlardır. Bugün 14 Mart Tıp bayramı. Sağlık tablomuz ne yazık ki iyi değil. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artarak devam ediyor. 2021 yılında 364 sağlık çalışanı saldırıya uğramış, 316 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş.

Sağlıkta şiddeti önleme amacıyla, sağlık hizmetleri temel kanununda değişiklik

yapıldı, ama yeterli olmadı. Şiddet olaylarını önlemeye yönelik düzenlemelerin sağlık kanununda değil ceza mevzuatında yer alması lazım” dedi.

Sağlık sistemimiz; çalışanlarıyla, hastalarıyla, ekipmanlarıyla alarm veriyor diyen Başkan Kaya; “Doktorlardan, 5 dakikada hasta bakmaları isteniyor. Hastalar randevu alamıyor. İlaçlar pahalı, Bazı ilaçlar bulunamıyor, Ameliyatlar erteleniyor. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bu tabloyu düzeltmeye çalışmak yerine, doktorlara “gidiyorlarsa gitsinler!” diyor.

Doktorlarımız burukluk ve kırgınlık içindeler. Sevgili doktorlar, sizler bizim baş

tacımızsınız. Her işin başı sağlıksa, sağlığın başı da doktorlardır. Sayın Erdoğan, bu ülkenin tek sahibi değildir, kimseye kapıyı göstermeye hakkı yoktur.

Doktorlarımız emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Türkiye Değişim Partisi,

iktidarında, sağlık personeline yoksulluk sınırının üstünde bir maaş vereceğiz.

Sağlık çalışanlarının mutlu, yurttaşlarımızın memnun olduğu kalitenin standart

hale geldiği bir sağlık sistemi kuracağız” diye konuştu.

“KARADENİZ’DEN GELECEK AYÇİÇEK YAĞINI BEKLİYORUZ”

Ayçiçek yağı konusuna da değinen Başkan Kaya; “20 yıllık Ak Parti döneminde öyle şeyler yaşadık ki, “artık hiçbir şey bizi şaşırtamaz” diyorduk, bizi şaşırtmayı bir kez daha başardılar.

Geçen sene ufka bakıp, Karadeniz’den çıkacak doğalgazı bekliyorduk. Bu senede ufka bakıyor, Karadeniz’den gelecek ayçiçek yağını bekliyoruz. Ayçiçek yağının bu kadar kıymete bineceği hiç aklımıza gelmezdi. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi.

Bu topraklarda ekmek kuyruğu olacağı hiç aklımıza gelmezdi. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi. Patatesin, soğanın tanzim satışa gireceği hiç aklımıza gelmezdi. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi.

Yarım simit satılacağı, hiç aklımıza gelmezdi. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi.

Hacı yolu bekler gibi ayçiçek yağı gemisi beklemek istemiyorsak üretime önem

vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİYE AKIL VERMEYİN, PARA VERİN”

Çiftçi desteklemelerine de dikkat çeken Kaya; “İthalatçı bakan gitti, yeni bakan üretime önem verir diye umut ettik. Ama o da üretimi Afrika’da arıyor. Sayın bakan, Afrika’yı bırak Anadolu’ya bak.

Mazot, gübre, ilaç fiyatlarından endişe etmeyin diyor. Sayın bakan, çiftçiye akıl

vermeyin, para verin. Tarım Kanunu’nda devlet milli gelirin en az yüzde 1’i kadar

destek verir yazıyor. Bunu uygulayın yeter.

Çiftçiye vermeniz gereken 79 milyar, verdiğiniz 29 milyar. Bakın Cenabı Allah yardım etti, iyi yağış aldık. Gelin, tarımda milli seferberlik ilan edelim. Ekilmedik bir metrekare yer bırakmayalım. Çiftçiye mazotu yarı fiyata verelim, gübreyi çok ucuza –gerekiyorsa bedava- verelim, ucuz elektrik verelim. Aksi takdirde, Allah korusun bugünleri arar hale geliriz. Türkiye Değişim Partisi, sadece eleştiren bir parti değildir. Türkiye Değişim Partisi, kavga değil, çare partisidir” diye de konuştu.

“YAPMAMIZ GEREKEN, ÜRETMEK, ÜRETMEK, ÜRETMEKTİR”

Türkiye’de üretimin önemine parmak basan Başkan Kaya, sözlerini şöyle noktaladı; “Yapmamız gereken, Türkiye’yi kendine yeter hale getirmektir. Bunun adı ekonomik milliyetçiliktir. Ekonomik milliyetçiliği ancak biz yaparız. Dışarıdan destek aramayan, Amerika’ya göz kırpmayan tek parti Türkiye Değişim Partisidir. Türkiye Değişim Partisi, Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye diyen partidir.

Biz, iş başına gelir gelmez tarımda üretim seferberliği başlatacağız. Üretimi planlayacağız, çiftçimiz ne ekeceğini bilecek, ürününü kaçtan satacağını bilecek. Çiftçimize alım garantisi verecek, elin çiftçisini değil, kendi çiftçimizi ihya edeceğiz.

Gençlerimizi tarıma özendirecek, hazine arazilerini bedelsiz olarak, tarım yapmak şartıyla onlara vereceğiz. Tarım arazilerimize, meralarımıza gökdelenler diktirmeyeceğiz.

Gübrede, tohumda, ilaçta yerliye döneceğiz. Çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, üzümümüze sahip çıkacağız. Tarım ürünlerimizi, çok uluslu şirketlerin inisiyatifine bırakmayacağız.

Devlet üretme çiftlikleri, tarım işletmeleri açacağız. Kooperatifçilik yapacağız.

Bu işletmeler, bölgelerinde ürettiklerini, bölgelerinde tüketecekler, kalanını satacaklar. Böylece tarla ile hal, hal ile tezgâh arasındaki mesafe kısalır, fiyatlar ucuzlar.

Bu zamana kadar, Hans’a, Dimitri’ye, Gabriel’e giden 120 milyar doları, Hasan’a,

Hüseyin’e, İbrahim’e harcayacağız.

Borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Kullandıkları mazot, gübre ve elektrikten vergi almayacağız. Tarımsal sanayiye geçecek, fındıkta İtalyan’ın kazandığı parayı Türk’e kazandıracağız.

Bunları diğer partiler de yapamaz. Onlar da dış dünyanın gözüne bakıyorlar.

Onlar da uluslararası şirketlerin emrindeler. Bunları biz yaparız. Çünkü biz bu toprakların partisiyiz. Milletimiz mutlu, devletimiz güçlü olsun diye varız.”

Anahtar Kelimeler : KAYA;, “TDP, KAVGA, DEĞİL, ÇARE, PARTİSİDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız