HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2022 Pazar Saat: 15:17

EMEP: KRİZİN YÜKÜ HALKA YÜKLENİYOR

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, dolmuşa yapılan zammın nedeninin iktidarın ekonomik politikalarının sonucu olduğunu belirterek, “Ekonomik krizin yükü dönüp dolaşıp halkın sırtına yükleniyor.” dedi
EMEP: KRİZİN YÜKÜ HALKA YÜKLENİYOR

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, dolmuşa yapılan zammın nedeninin iktidarın ekonomik politikalarının sonucu olduğunu belirterek, “Ekonomik krizin yükü dönüp dolaşıp halkın sırtına yükleniyor.” dedi.

         Ordu Altınordu ilçesindeki dolmuş hatlarına ve ilçe dolmuşlarına yapılan zam nedeniyle açıklama yapan Kaya, “Hat dolmuşlarına zam yapıldı. 4.25TL’den 6.50TL oldu. Öğrenciler 3TL’den 4TL’ye çıktı. Ekmeğe de yüzde 100 zam isteniyor. Yapılan ve yapılacak zamların nedeni iktidarın uyguladığı ekonomik politikalardır. Başta elektriğe, doğalgaza, benzine yapılan aşırı zamlar peş peşe zamlara neden oldu. Esnaf zamlar nedeniyle iflas etmek üzere. Kapitalizmin krizinin sonuçlarını yaşıyoruz. Sonuçta zamlar dönüp dolaşıyor işçi ve emekçiyi vuruyor.” diye konuştu.

DOLMUŞ ESNAFI MAĞDURDU

         Kaya esnafların da mağdur olduklarını belirterek, “Parti olarak dolmuş esnafının mağduriyetinin nedenlerini vurgulayan ve devletin ücretsiz yolcuların parasını ödemediğini açıklamıştık. Yaptığımız açıklama üzerine devlet desteği artırıldı ancak yeterli değil. Her gün benzine, mazota ve araç parçalarına yapılan zamlar şoför esnafını bunaltmıştı. Ulaşıma yapılan zam işçi ve emekçileri olumsuz etkileyecektir. Ancak tepki iktidara yöneltilmelidir. Dolmuşa, ekmeğe ve diğer zamları başlatan gerekçe ortadan kaldırılmadığı sürece zamlar bitmeyecektir.” şeklinde konuştu.

DOLMUŞ ZAMMI GERİ ALINSIN DEMEK YETMEZ

         Ekonomik olarak dışa bağımlı hale getiren politikada ısrar eden iktidara karşı mücadele edilmeden zamların önlenemeyeceğini vurgulayan Kaya, “Eğer zamların nedenini ortaya koyamazsak, iktidarın sorumluluğunu göz ardı etmiş oluruz. Ana girdiler olan elektrik, doğalgaz, benzin; gübre, un, şeker gibi tüketim mallarına yapılan zamlar durdurulamadığı sürece her gün yeni zamlarla karşılaşıyoruz. Dolmuşa yapılan zamlar geri alınmalı, ekmeğe zam yapılmamalı ancak elektriğe, doğalgaza, benzine, una, şekere vb. yapılan zamların geri alınması yönünde mücadele etmezsek bir anlamı kalmaz. Yetmez, işçi ve emekçilerin ücretlerine ek zam yapılması mücadelesini de eklemek zorundayız.” ifadelerine yer verdi.

SORUN SİSTEM SORUDUR

         Zamlardan kurtulmanın yolunun sisteme karşı mücadeleden geçtiğini belirten Kaya, “Kapitalizm var olduğu sürece ekonomik krizler ve zamlar kaçınılmazdır. Yoksullaşmadan, yoksunluktan; zamlardan, işsizlikte kurtulmanın yolu, işçi ve emekçilerin iktidarının kurulmasıdır. Emek Partisi olarak zamların, yoksulluğun, işsizliğin engellenmesi için Demokratik Halk İktidarı mücadelemizi sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, KRİZİN, YÜKÜ, HALKA, YÜKLENİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız