HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mart 2022 Cuma Saat: 16:30

“EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLADIK”

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, meslek mensuplarının pandemi döneminde, kısa çalışma ödeneği, kur korumalı mevduat hesabı ve son zamanlarda
“EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLADIK”

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, meslek mensuplarının pandemi döneminde, kısa çalışma ödeneği, kur korumalı mevduat hesabı ve son zamanlardaki ekonomik kriz dönemlerinde ciddi katkıları olduğunu ve fedakarca çalıştıklarını belirtti.

 

Genel Başkan Kartaloğlu, Altınordu ilçesinde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelerek TÜRMOB'un çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş'ın da katıldığı programda konuşan Genel Başkan Kartaloğlu, şu ifadelere yer verdi; ''Ordu'da olmak gerçekten çok güzel ve mutluluk verici. TÜRMOB olarak biz Türkiye'de 120 bin Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavir, yaklaşık 20 bin de stajyer aday meslek mensubuyla ülke ekonomisinin  kaydını tutarak, mali denetimini gerçekleştiren ve kamu finansmanlarının kesintiye uğramaksızın sağlanmasını hayata geçiren bir meslek grubuyuz. Bu anlamda özellikle Kovid-19 pandemisinin başladığı günlerden itibaren meslek mensuplarımız gerçekten de çok özverili bir şekilde çalıştılar. Kamu finansmanının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde sağlanması amacıyla fedakarca çalışmalar yaptılar'' dedi.

 

 ''DÖVİZ KURUNDAKİ VE ENFLASYONDAKİ ARTIŞ DÖNEMİNDE İŞLETMELERE BÜYÜK FAYDA SAĞLADIK''

 

Kartaloğlu; ''İşletmelere özellikle son dönemde yaşadığımız döviz kurundaki artış, enflasyondaki artış yani bir ekonomik kriz dönemindeki işletmelere çok ciddi faydalar sağladılar. Bu anlamda ülke ekonomisinin temel taşlarından biri aslında bizim meslektaşlarımız'' dedi.

 

 

''KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ EĞİTİMİ 130 BİN KİŞİ İZLEDİ''

 

Kartaloğlu; ''Şu iki örneği huzurlarınızda vermek istiyorum; pandemi kuralları 11 Mart 2020'de ülkemizde uygulanmaya başladı. 17 Mart'ta ise Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla birtakım tedbirleri söylemişti. Bunların içinde belki de en önemlisi kısa çalışma ödeneğiydi. 17 Mart tarihinde bu açıklanmıştı. Kısa çalışma ödeneği ile ilgili ne yapmamız dedik. Bunun bir an önce hayata geçirmemiz ve insanlara dokunmasını sağlamamız gerekiyordu. Bu kapsamda bir hafta içerisinde kısa çalışma ödeneği ile ilgili bir eğitim seti hazırladık. Bugün hala TÜRMOB'un youtube kanalında bulunuyor. Yaklaşık 130 bin kişi izledi bu eğitimi. Türkiye'de o sürecin sancısız atlatılmasında bu eğitimden sonra bizim meslek mensuplarımızın çok değerli katkıları oldu. Bu dönemde o eğitimden hepimiz faydalandık. Pandemi sürecinin ekonomik anlamda sağlıklı atlatılabilmesinde meslek mensuplarımızın çok değerli katkısı oldu'' dedi.

 

''KKM İLE İLGİLİ DE CİDDİ KATKILARIMIZ OLDU''

 

Kartaloğlu; ''Yine son dönemle ilgili ekonomik krizle ilgili bir örnek daha vermek gerekirse, Kur Korumalı Mevduat (KKM) yasalaştı ve kanun ocak ayında çıktı. Bunun uygulamasını anlatan tebliği 11 Şubat'ta yayınlandı ve 17 Şubat'ta ise geçici vergi beyannamelerinin verilmesi gerekiyordu yani 5 günlük bir süre vardı. Bu camia yine canla başla çalıştı KKM'deki mevduatların hesaplanmaları, işletmelerin buna geçişteki durumları çok kısa ve sağlıklı bir süre içerisinde gerçekleştirdi. Bizim aldığımız rakamlara göre 17 Şubat'ta 15 milyar dolar karşılığı Türk Lirası'na dönüşmüştü. Bu konuda da meslektaşlarımızın çok büyük katkıları oldu. Sadece bu iki örnek üzerinden ülkemize sağladığımız katkıyı anlatmaya çalıştım'' dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “EKONOMİYE, BÜYÜK, KATKI, SAĞLADIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız