HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2022 Salı Saat: 14:41

AKÇA: FINDIKTA OYUN KURUCU BİZ OLMALIYIZ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındıkta oyun kurucu ve milli politikaları belirleyici tarafın hükümetin olması gerektiğini söyledi. Başta bütün fındık paydaşlarına seslenen Akça, iktidara da önemli çağrılarda bulundu
AKÇA: FINDIKTA OYUN KURUCU BİZ OLMALIYIZ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındıkta oyun kurucu ve milli politikaları belirleyici tarafın hükümetin olması gerektiğini söyledi. Başta bütün fındık paydaşlarına seslenen Akça, iktidara da önemli çağrılarda bulundu.

Altınordu Ziraat Odasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Akça; “Yıllardır hep aynı senaryoları dinliyor ve izliyoruz. Artık fındıkta oyun kurucu tarafın ve fındıkta milli politikayı belirleyen tarafın bizim olma vakti gelmiştir. Artık aynı senaryolar, aynı oyunlara prim vermeden milli ürünümüze sahip çıkmak zorunda olduğumuz nedeniyle bütün fındık paydaşlarımızı bir araya toplayarak bu önemli konunun üzerine gitmek zorundayız” dedi.

“ÜRETİCİDE, SANAYİCİ DE ÖNÜNÜ GÖRMELİ”

Sanayi ve Tarım Bakanlığına da çağrılarda bulunan Başkan Akça, şöyle devam etti; “Ben bugün buradan Sanayi ve Tarım Bakanlığımıza da çağrılarda bulunmak istiyorum. Gelin fındıkla ilgili ihracat yapan sanayicilerimize destek olun. Önünü göremeyen sanayicimiz, fındığı sadece hammadde olarak dış piyasaya ihraç etmek zorunda kalıyor. Oysa fındıkta Dolar üzerinden sabit bir fiyat politikası belirlersek, sanayicimiz de üreticimizde önünü görmüş olur.

Yani sanayicimiz hem yapacak olduğunu düşündüğü yatırımları önünü görerek, kafası rahat olarak yapmış olacak hem de üretici bağına bahçesine daha iyi sahip çıkarak fındıkta verim ve kalitenin artması için daha çok çaba sarf edecek. Böylece fındık üreticisi de fiyat endişesi yaşamadan fındık tarımında daha etkin faktörlerle ürününü yetiştirmiş olacak.

“SABİT FİYAT UYGULAMASINA GEÇMELİYİZ”

Bunun için Bölgemiz milletvekillerine, Sanayi ve Tarım Bakanlığına önemli görevler düşmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu yönde bir bilgilendirme yapılarak acilen fındıkta sabit fiyat uygulamasına geçmek için şimdiden kollarımızı bütün paydaşlar olarak sıvamalıyız” diye konuştu.

“FINDIK ÜRÜN ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KURULMALI”

Fındık Ürün Organize Sanayi bölgelerinin de ivedilikle kurulması gerektiğine de önemle dikkat çeken Başkan Akça; “Fındıkla alakalı paydaş her kim varsa Ticaret Odalarımız, Ticaret Borsalarımız, Biz Ziraat Odaları, üreticimiz, sanayicimiz bir araya gelerek el birliği ile Fındık Ürün Organize Sanayi Bölgesi kurulması için birlikte tek elden seferber olmalıyız.

Kurulacak olan Sanayi Bölgelerimizde sanayicimiz, başta çikolata sektörünün en önemli mamulünü bu sefer çok daha kapsamlı olarak dış piyasaya pazarlama şansını yakalamış olacak. Yani fındığın patronu da böylece biz olmuş olacağız. 2.5 milyar dolarlık bir girdiyi 8 milyar dolara çıkarmamız hiç de hayal olmayacak. Hammaddeyi daha çok alanlarda mamul hale getirme potansiyelini yakalayan milli sanayicimiz böylece tekelcilere hizmet etmemiş olacaklardır. O yüzden fındık organize sanayi bölgelerinin kurulmasını çok önemsiyoruz.

“BÜTÜN FINDIK PAYDAŞLARIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ”

Önümüzde ki günlerde bütün fındık paydaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Bu talep ve beklentilerimizi hepsi ile paylaşacağız. Birlikte hareket etmeyi tesis ederek ortak akıl ile alacağımız kararlara da başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetinde sahip çıkmasını ve bu konuda destek vermesini süratle arzu ediyoruz.

“HAYIRLI SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Artık başta da söylediğim gibi fındıkta oyun kurucu ve milli politikayı belirleyen tarafın bizim olmamız gerekiyor. Ayrıca fındık ürün organize sanayilerimizi kurmamız gerekiyor. İnşallah atacağımız adımlarla üreticimiz ve sanayicilerimiz için hayırlı sonuçlar alabileceğimize yürekten inanıyorum. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan’ı Şerifimizin de tüm İslam alemine ve Ordulu hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)  

Anahtar Kelimeler : AKÇA:, FINDIKTA, OYUN, KURUCU, BİZ, OLMALIYIZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız