HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 13:08

KURUM MÜDÜRLERİNE LİDERLİK VE KARİZMA SEMİNERİ

Fatsa Belediyesi 2022 yılı Hizmet İçi Eğitim seminerleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Ş
KURUM MÜDÜRLERİNE LİDERLİK VE KARİZMA SEMİNERİ

Fatsa Belediyesi 2022 yılı Hizmet İçi Eğitim seminerleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Şuay Nilhan Açıkalın kurum müdürlerine yönelik “Liderlik ve Karizma” konulu seminer verdi.

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın da katıldığı semirin sonunda açıklamada bulunan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Şuay Nilhan Açıkalın Liderliğin 21. Yüzyılın en önemli konularından bir tanesi olduğunu belirterek, “Liderlik bugün dünyanın yeni bir yöne evrildiği bir çağda yeniden en önemli gündem konusu olarak hayatımızın bir parçası. Liderlik özellikle sadece makro boyutta olmamakla birlikte yerel yönetimlerde de icraatlerin yapılması, hizmetin götürülmesi ve birebir vatandaşın aslında ruhuna ve hayatına dokunmak açısından oldukça önemli. Lider olunur mu, doğulur mu, her yönetici lider midir ya da her lider yönetici olmak zorunda mıdır gibi yıllardır süregelen tartışmalar aslında yeni bir boyut kazandı. Artık hem lider olunur hem lider doğulur dediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Hepimizin aslında içinde farklı alanlarda kendi yeteneklerinin kendi sektörlerinin alanında lider olma potansiyeline gösterdiğimiz yüzyıldan çağdan geçtiğimiz mümkün ama özellikle belediyelerde son zamanlarda yerel yönetimin dünya üzerinde artan önemi ile beraber liderlik de önemli bir konu haline geldi.” dedi.

“LİDER OLARAK TANIMLADIĞIMIZ HERKESİ DE ASLINDA KARİZMATİK OLARAK DA TANIMLIYORUZ”

Liderlerin özellikleri ne olmalıdır çok soru aldıklarından da söz eden Dr.Açıkalın, “Tabii bu liderin ortaya çıktığı kültür, ülke, coğrafya bunun belirleyicisi olmak konumunda çok etkili ama yapılan bilimsel araştırmalara baktığımız zaman dünyadaki birçok kişi farklı coğrafya ve ülkelerdeki insanlar en ortak özellik olarak liderlerin karizmatik olması gerektiğini söylemişler. Bu bakış açısı ile baktığınız zaman karizmatik olmak da liderlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi. Peki karizmatik olmak ne, ya da karizma nedir işte o çok tanımlanması kolay bir kavram değil. Ben şöyle söylüyorum karizma elle tutulur mu hissedebilir miyiz, görebilir miyiz, karizma aslında bir kişinin sahip olduğu kendine özgü değerlerin oluşturduğu bir bütün olarak görebiliriz yani bir kişinin fiziksel özellikleri konuşma kabiliyeti var olan yönetim tarzı bunların hepsi karizmasının bir parçası olarak sayılabilecek özellikler ama belki bunu şöyle tanımlamam lazım. Benim çok sevdiğim bir şairin dizeleriyle; karizmayı nasıl tanımlarsınız hocam derseniz şöyle söyleyebiliriz. Cemal Süreyya’nın dediği gibi senin bir havan var, beni aslında saran o. Biz karizmatik insanların o havasına, avurasını kendimizden bir özellik gördüğümüz insanları karizmatik olarak adfediyoruz. Lider olarak tanımladığımız herkesi de aslında karizmatik olarak da tanımlıyoruz dolayısıyla liderlik ve karizma kavramı oldukça iç içe geçmiş bir kavram. Herkesin kendi alanında kendi çalışma süreçlerinde liderlik gösterdi karizmasını sergilediği yüzyılda artık liderlik konuşmak da oldukça zorlaştı.” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız