HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Nisan 2022 Cuma Saat: 15:28

“MİLLETİMİZİN DESTANSI DÖNÜM NOKTASIDIR”

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı, Başkan Tomakin Mesajında 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü, Cumhuriyetimizin Kuruc
“MİLLETİMİZİN DESTANSI DÖNÜM NOKTASIDIR”

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı, Başkan Tomakin Mesajında 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen dünyadaki tek bayram olduğunu ifade ederek 23 Nisan Atatürk önderliğinde kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesinin topyekün elbirliği ile yokluk içindeki milletimizin destansı dönüm noktasıdır dedi.

 

Başkan Tomakin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık savaşının karargâhı olan, kararlarıyla, onurlu duruşuyla bu büyük mücadeleye hayat, umut ve güç veren TBMM sadece kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da kaynağı olmuştur. Millet iradesinden aldığı güçle Atatürk’ün rehberliğinde Cumhuriyet’i ilan eden Yüce Meclis, Türkiye’nin modern dünyayla bütünleşme sürecinde kapsamlı reformları hayata geçirmiş, güçlü yarınların temellerini atmıştır.

 

Başkan Tomakin, Yakın tarihimizde hafızalardan silinmeyecek hainlikle , Türkiye Büyük Millet Meclisi (gazi meclisimiz ) 2016 da hain FETÖ terör örgütü tarafından işgal edildiğinde, milletvekillerimiz tarihinden aldığı ilhamla hainlere karşı iktidarı ile muhalefeti ile demokrasiye olan inançlarını ,milletin iradesini  çapulculara teslim etmemişlerdir. Milletvekillerimizin o vakarlı duruşu millet iradesini ipotek altına almaya kalkanlara o gün olduğu gibi  bundan sonra da böyle demokrasi dışı eylemlere teşebbüs edenlere tokat gibi bir cevap olmuştur diye konuştu.

 

Başkan Tomakin, Türkiye, hızla gelişen demokrasisi, rekor düzeyde büyüyen ekonomisi, itibarlı dış politikasıyla, uluslararası toplum nezdinde saygın, sözü dinlenen, görüşlerine değer verilen bir ülke konumundadır. Bölgesinde bir çekim merkezi haline gelen Türkiye, tarihi tecrübesine yaraşır bir sorumlulukla, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir. En büyük hedefimiz, çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek emanet hazırlayabilmektir.

 

 

Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini şükranla, rahmetle yâd ediyor, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız