HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 08:50

EMNİYET YILBAŞINA HAZIR

Ordu’ da güvenlik ve trafik tedbirleri alındı:
EMNİYET YILBAŞINA HAZIR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yılbaşı tatili süresince alınacak trafik ve güvenlik tedbirleri kapsamında, alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergâhlarda trafiği düzenleme ve denetim faaliyetlerine tüm yurt genelinde ağırlık verilecek.

Bu genelge doğrultusunda Ordu’da da güvenlik ve trafik tedbirlerinin alındığı ve yılbaşı tatili süresince Orduluların karşılaşabilecekleri olumsuzlar karşısında  155 e başvurmaları alınan bilgiler arasında yer aldı.

Ayrıca trafiğin yoğun olduğu yerlerde araç sürücülerinin dikkatli olması istendi. Bu arada kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem almak amacıyla sabit veya seyir halinde ekipler  görevlendirilecek.

Öte yandan yılbaşı nedeniyle şehirlerarası ve şehir içi yollarda trafik akımının diğer günlere oranla yoğunlaşacağı değerlendirildiğinden uygulanacak trafik tedbirleri belirlendi.

Buna göre; Alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergâhlarda trafiği düzenleme ve denetim faaliyetleri arttırılacak. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem almak amacı ile sabit veya seyir halinde ekipler görevlendirilecek.

Denetimler karayolunda akan trafiği tehlikeye düşürmeden, aydınlatılmış ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda yapılacak. Alınan tüm tedbirlere rağmen kaza meydana gelmesi halinde, ilgili yardım ekiplerinin kaza mahalline hızlı ulaşmalarını sağlamak amacıyla, sürücülerin güzergâhları ve kavşakları tıkamaları, taşıt trafiğini bloke etmeleri önlenecek.

Buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi trafiği tehlikeye düşürebilecek güzergâhlardaki durumların tespiti yapılarak geciktirilmeksizin yol yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlara bildirilecek. Terminallerde ve güzergâh üzerinde yapılan denetimlerde, araçların takograf, kış lastiği, ışık vb. teknik donanımları denetlenecek, eksiği tespit edilen araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecek. Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. (ORDU YENİ HABER)

  

Anahtar Kelimeler : EMNİYET, YILBAŞINA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız