HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Haziran 2022 Perşembe Saat: 15:02

KURBAN KESİM BEDELLERİ BELLİ OLDU

2022 yılı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içi 2 bin 250 TL, yurt dışı 1.800 TL olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kurban ibadeti, müminlerin Allah’a yakınlaşma arzususun bir tezahürü olarak Hz. Âdem’den bu yana
KURBAN KESİM BEDELLERİ BELLİ OLDU

2022 yılı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içi 2 bin 250 TL, yurt dışı 1.800 TL olarak açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kurban ibadeti, müminlerin Allah’a yakınlaşma arzususun bir tezahürü olarak Hz. Âdem’den bu yana süregelen bir ibadettir” dedi.

Kurbanın bir sadakat ve teslimiyet ifadesi olduğunu belirten Başkan Erbaş,  “İyi niyet ve samimiyetle eda edilen kurban ibadetinin karşılığının Allah’a yakınlaşmaktır. Kurban, ilahi merhamete nail olma ve Rabbimizin rızasını kazanma vesilesi olduğu gibi aynı zamanda toplumsal boyutu olan sosyal bir ibadettir. Gerek fert gerekse toplum açısından birçok hikmeti bünyesinde barındıran kurban ibadetinin, müminler arsında kardeşlik şuurunun pekişmesini, insanlar arasında paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin gelişmesini sağlayan önemli bir yönü vardır. Bu yönüyle kurban, Allah için paylaşmaktır. Paylaşarak birbirimize yakınlaşmayı sağlayan bir ibadettir. Kesilen veya kestirilen kurbanın Allah için fedakarca paylaşılması, Peygamberimizin örnek ahlakı ve bizlere bıraktığı çok önemli bir sünnetidir” diye konuştu.

25 MİLYONDAN FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞILACAK

Bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Erbaş, “Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle, daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine vesile olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“YURT İÇİ 2 BİN 250 TL, YURT DIŞI 1.800 TL”

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 TL, yurt dışında kestirmek isteyenler içi ise 1.800 TL olarak belirledik diyen Erbaş, şunları söyledi: “TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabilecekler.

Online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabileceklerdir.”

Anahtar Kelimeler : KURBAN, KESİM, BEDELLERİ, BELLİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız