HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Haziran 2022 Cuma Saat: 13:49

BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, lise öğrencileriyle buluştuğu ‘Kariyer Günleri’ programında tecrübelerini paylaşarak üniversite yolundaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem kibar, 
BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, lise öğrencileriyle buluştuğu ‘Kariyer Günleri’ programında tecrübelerini paylaşarak üniversite yolundaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem kibar,  öğrenci ve genç dostu belediyecilik anlayışı ile projelerini bir bir hayata geçirirken, okullarda düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliklerinde öğrencilerle buluşarak tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor.

KARİYER GÜNLERİNİN SON DURAĞI GAZİ MTAL…

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen “Kariyer Günleri”’ programının son durağı Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Öğrencilere başarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Kibar, ‘Olmazsa olmazımız’ olarak nitelendirdiği gençlerin taleplerini  bizzat dinliyor, sorularını tek tek cevaplıyor.

“DOĞRU MESLEK SEÇİMİ, KENDİNİZİ TANIMAKTAN GEÇİYOR”

Kendisinin de aynı dönemlerden geçip buralara geldiğini belirten Fatsa Belediye Başkanı  İbrahim Etem Kibar, “Doğru meslek seçimine giden yolun ilk önce kendinizi tanımaktan geçiyor.  Doğru meslek seçimini yapabilmek için kariyer yolculuğunda belirlenmesi gereken önemli noktalarda fark yaratabilmek için araştırmacı, sabırlı ve tutkulu olmak çok önemlidir. Türkiye’nin her meslekten insana ihtiyaç duymaktadır. Önemli olan, mesleğimizi en iyi şekilde yapmaktır. Üniversite diplomasına zaten sahip olmalıyız. Eğitim boyunca bilgi dağarcığınızı geliştirmelisiniz. Hangi işi yaparsanız yapın, donanımlı ve bilgili olmalıyız. Sadece masa başı iş düşünmemelisiniz. Doğru hedefler belirlemelisiniz. İngilizcenin yanında bir iki dil daha öğrenmelisiniz. Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız. Sadece istemek olmaz. Hedeflerinizin hakkını vermelisiniz. Ne yaparsanız yapın; severek, keyif alarak yapın. İleriye yönelik kararlı hedefleriniz var ve biz bunları gerçekleştirebileceğinize kesinlikle inanıyoruz” dedi.

“GENÇLER KENT ÜRETİM ATÖLYESİNDE ÜRETECEK”

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek “Kent Mobilyaları Atölyesi” projesi ile ilgili açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, “Gençlerin Gücü Fatsa’nın Gücü” projemiz ile hem belediyemizin hem de çevre il ve ilçe belediyelerinin kent mobilyaları ihtiyacını karşılamak amacıyla kent mobilyaları üretim atölyesi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçiriyoruz.  Buradan mezun olacak kardeşlerimiz içerisinden başarılı olan öğrencilerimizi bu atölyede istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu projeyi,  örnek model proje olarak yaptık. Yapmış olduğumuz bu projeye de, “Gençlerin Gücü, Fatsa’nın Gücü” adını verdik.  Gençlerimizin gücünün buradaki üretime çok büyük katkısı olacak. Bugün bir atölye kapsamında yapılan proje,  yarın bir fabrikaya dönüşebilir. Buradan çıkacak olan işlerin kurumsallığı çok önemli. Belki,  Fatsa ve çevre ilçelerimizin kent mobilyalarını üretmekle kurmuş olduğumuz hayal,  yarın farklı illere satışlar yapabileceğimiz bir fabrikaya dönüşebilir. Proje, tamamen genç kardeşlerimizin emekleriyle oluşacak. Buradan herhangi bir kar amacı gütmeyi düşünmüyoruz. Projemizin amacı, şehrimizde kent mobilyalarını gençlerimizle üreterek, bu atölyeyi geliştirerek büyütmek. Gençlerimizin hayali üzerine koyacağı emek, göstereceği gayret ile atölyeyi fabrikaya dönüştürme noktasında sağlayacağımız tüm imkanları seferber etmeye hazırız” diye konuştu.

 

Samimi bir ortamda ve son derece verimli bilgilerin paylaşıldığı Kariyer Günü etkinliği, öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız