HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Haziran 2022 Perşembe Saat: 16:29

“FINDIĞIN SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fındık stratejik bir ürün. Bu ürün mutlaka korunması gerekir. Fındıkla geçimini sağlayan milyonlarca insan var ve bu insanların temel gelir kaynaklarından birisi de fındıktır. Bu sorunu biz ç
“FINDIĞIN SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fındık stratejik bir ürün. Bu ürün mutlaka korunması gerekir. Fındıkla geçimini sağlayan milyonlarca insan var ve bu insanların temel gelir kaynaklarından birisi de fındıktır. Bu sorunu biz çözeceğiz” dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ziyaretini Gülyalı Belediye Başkanı CHP'li Ulaş Tepe'ye yaptı.

Kılıçdaroğlu'na CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ve CHP milletvekilleri eşlik etti.

Belediye binası önünde çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra Tepe ile sohbet etti. Tepe, Kılıçdaroğlu'na bugüne kadar yaptıkları projeleri ve yapmayı planladıkları projeleri anlattı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, belediye ziyaretinin ardından fındık bahçesine giderek üreticinin sorunlarını dinledi.

FINDIK STRATEJİK ÜRÜNDÜR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki milletvekilleri ve partililer ile birlikte Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesi'nde fındık bahçesini ziyaret etti. Burada bahçe sahibi ile görüşen Kılıçdaroğlu, üreticinin talep ve önerilerini dinledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür, bunun kabul edilmesi lazım. Yani Rize'de ve Artvin'de çay o bölge için nasıl stratejik ürünse, Karadeniz için de fındık stratejik üründür ve bu stratejik ürününün korunması lazım” diye konuştu.

Ardından Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Ordulu esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnaf ziyareti sırasında yol üzerindeki bir cenaze evine giderek başsağlığı dileklerini de iletti.

 

FINDIK ÜRETİCİSİ PERİŞAN HALDE

Esnaf ziyaretinin ardından Ordu Kültür Merkezi’nde Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması programına katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada “Fındık ve bal deyince aklımıza Ordu geliyor. Az önce fındık bahçesine gittiğimde orda bir üretici anlattı. 150 milyarlık bir sektöre fındık satıyoruz. 150 milyar dolarlık bir sektörden biz fındık üreticileri olarak ne kadar kazanıyoruz? 1.5-2 milyar dolar. Biz fındık üretiminde dünyada birinci sıradayken neden ve hangi gerekçelerle biz neredeyse fındık bahçelerini terk eder noktaya geldik?

Biz nasıl oluyor da şimdi fındık bahçelerimizi uluslararası tekellere teslim eder noktaya geldik, kim yaptı bunu? Sorumlusu siyaset kurumu. Devletin destek vermesi lazım. Fındık çevreyi de kirletmiyor. Allah’ın verdiği bir nimet. Nasıl oluyor da fındık üreticisi perişan halde? Sorumlusu siyaset kurumudur. Siz dünyada bir numaraysanız fiyatı belirlersiniz bütün dünya buna uyar ama siz dünyada bir numara olduğunuz halde başkaları fiyat belirliyorsa orada sorunumuz var demektir” açıklamasında bulundu.

ÜRETİCİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK

Fındık üreticisinin hak ettiği değeri mutlaka alacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Fındığı katma değeri yüksek ürüne dönüştürmemiz lazım. Teşvik ediliyor, 14 yıldır aynı fiyat. Bu teşvik midir? Teşvik edilmesi lazım. Çiftçi kayıt sistemine göre 43 ilde 735 bin hektarlık alanda 400 bin fındık üreticisi var. Bunların tamamının TBMM’de görüşülmesi için önergeler verildi CHP tarafından fakat fındık üreticisinin sorunlarının TBMM’de tartışılmasını AKP ve MHP reddetti. Görüşülse de görüşülmese de iktidarımızda göreceksiniz, fındık üreticisi hak ettiği geliri mutlaka alacaktır” şeklinde konuştu.

TÜRK LİRASI’NI ERİTTİN, PULA DÖNDÜRDÜN

Devletin Türk Lirası’nı erittiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Kur Korumalı Mevduat diyorlar. “Vatandaş neden bankada dolar tutuyor?” diyorlar. Kardeşim devleti yöneten kişi olarak sen kendi vatandaşından dolarla borçlanıyorsun. Türk Lirası’nı erittin, pula döndürdün. En rahatsız olduğum da bunları yapanların milliyetçi geçinmesi. Siz kim milliyetçilik kim? İfadelerine yer verdi.

“YANLIŞA UYMAYIN”

Bürokratlara neden çağrı yaptığını da açıklayan Kılıçdaroğlu, Şunları söyledi: Liyakatin olmadığı devlet yıpranır ve devlet çürümeye başlar. Ben bürokratlara neden çağrı yaptım? “Yanlışın altına imza atmayın” diye söyledim. Bana “Niye tehdit ediyorsun?” diye kızıyorlar. Tehdit etmiyorum, “Yasalara, kanuna, adalete uyun” diyorum. “Yanlışa uymayın” diyorum. Yanlış yaparsanız yarın bunların hepsi gider sen orda kalırsın. Sen hesap vermek zorunda kalırsın. Sanıyorlar ki ben bunlardan çekineceğim, korkacağım. Sizin feriştahınız gelse asla korkmayız.”

Daha sonra Ordu Kültür Merkezi’nde organize edilen Aile Destek Sunum ve Gençlik buluşmasına da katılan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, aynı gün Ordu’dan ayrıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIĞIN, SORUNUNU, BİZ, ÇÖZECEĞİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız