HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Temmuz 2022 Çarşamba Saat: 12:13

1.LİG’DE FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Spor Toto 1. Lig 2022-2023 sezonunun fikstür çekimi gerçekleşti. Yeni sezonda 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto 1. Lig, 12 Ağustos 2022 tarihinde oynanacak olan ilk hafta maçlarıyla başlayacak ve 14 Mayıs 2023 tarihinde son bulacak. Yap
1.LİG’DE FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Spor Toto 1. Lig 2022-2023 sezonunun fikstür çekimi gerçekleşti.

Yeni sezonda 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto 1. Lig, 12 Ağustos 2022 tarihinde oynanacak olan ilk hafta maçlarıyla başlayacak ve 14 Mayıs 2023 tarihinde son bulacak. Yapılan planlama doğrultusunda ligin ilk yarısı 25 Aralık 2022 tarihinde sona ererken, ikinci yarı 13 Ocak 2023 tarihinde oynanacak maçlarla başlayacak. Yaşanan maç programı yoğunluğu nedeniyle bu sezon ligde 25 ve 29. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Normal sezonun ardından 2 haftalık play-off süreci gerçekleştirilecek.

VAR UYGULAMASI DEVREYE GİRECEK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR uygulamasının hata payını asgariye indireceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Yönetime geldiğimiz  3 haftalık süreçte 1. Lig’i güçlendirmek için önemli kararlar aldık. Sizlerden gelen her türlü öneriye açığız. Yeter ki birlikte başarmayı, başarabilelim. Sizler varsanız, bizler varız. Birlikte hareket etmek en önemli özelliğimiz olacak. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi olarak, 3 haftalık süreçte 1. Lig’i güçlendirmek için önemli kararlar aldık. Süper Lig’de olduğu gibi kulüplerimizin beklentilerini dikkate alarak Spor Toto 1. Lig’de yabancı uygulamasının, bir önceki sezonda uygulandığı şekliyle aynı anda 5 yabancının sahada olması şartıyla 8 yabancı uyruklu oyuncuya izin verdik. Milli takımlarda asgari 10 defa oynama şartıyla kulüplerimize 21 yaş altı 2 genç oyuncuyu transfer hakkı izni verdik. VAR uygulamasının devreye girmesiyle de maç yönetimindeki insani hata payı da inşallah asgariye inecek. Futbol taraftarsız, taraftar futbolsuz olmaz. Yeni sezonda daha çok seyircinin yer alması için maçlardan önce statlarda çeşitli etkinlikler planlıyoruz”

Öte yandan 19 takımın yer aldığı sezonda her hafta 1 takım bay geçecek. Kura çekiminde aynı stadyumu paylaşacak takımların da maçları bu uygulamaya göre hesaplandı.

Spor Toto 1. Lig’de ilk hafta maçları şöyle:

Gençlerbirliği – Altınordu, Adanaspor – Tuzlaspor, Bodrumspor - Yeni Malatyaspor, Eyüpspor – Denizlispor, Altay - Y. Samsunspor, Manisa FK – Boluspor, Çaykur Rizespor - Ankara Keçiörengücü, Sakaryaspor – Göztepe ve BŞB Erzurumspor – Pendikspor.

 

 

Anahtar Kelimeler : 1.LİG’DE, FİKSTÜR, ÇEKİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız