HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2022 Salı Saat: 13:50

“İMAM FRANSIZ OLUNCA…”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk’ün Akyazı Camii ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Kurban Bayramı Arifesi öncesinde partimizi ziyaret eden bir grup Akyazı Camii cemaatinin tarafıma
“İMAM FRANSIZ OLUNCA…”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk’ün Akyazı Camii ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Kurban Bayramı Arifesi öncesinde partimizi ziyaret eden bir grup Akyazı Camii cemaatinin tarafıma aktarılan şikayeti sizlerle paylaşmak zarureti hissettim.

Camii cemaatinin iddialarına göre Camide kadrolu İmam ve diğer 3 personelin olmasına rağmen, Akyazı Camisi yıllardır kaderine ve cemaatin inisiyatifine terkedilmiş durumda olduğu iddia edildi” dedi.

Cemaatin şikayetlerini tek tek sıralayan Başkan Şentürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İddiaların başında birincisi Camii de Kadrolu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın görevlendirildiği günden bu yana Fransa’da bulunması nedeniyle Metin Erbaş’ın hala Akyazı Camiinde kadrolu gözükmesi ancak Metin Erbaş’ın burada ki görevini de vekaleten yürütecek bir imamın olmadığı için camii de vakit namazlarını ve cenaze namazlarını kıldıracak bir imamın bulunmamasından cemaat yıllardır muzdarip olduğunu tarafımıza bildirmiştir.

İddiaların ikinci ve en önemli başlıklarından birisi de camii de zaman zaman imam ve müezzin olmadığı zamanlarda da namaz kılınamıyor en önemlisi de ezan dahi okunamıyormuş. Böyle bazı vakitlerde de cemaat içerisinde ancak ehil bir kişi çıkarsa o vaktin namazı da ancak o vakitte kılınabiliniyormuş.

İddialardan üçüncüsü de Kadrolu imam Metin Erbaş’ın protokol mensuplarının katılacağı cenaze namazları ve Cuma namazlarında ortaya çıktığı, diğer zamanlarda soluğu nasıl Fransa’da aldığı da çok merak ediliyor.

Altınordu ilçemizde Akyazı Mahallesinde bulunan Akyazı Camiinde cenazesi olan mahalle sakini de acaba cenazemi musalla taşına koyduğumuzda cenaze namazımızı kıldırabilecek bir imam bulabilecek miyim? Sorusunun kaygıları hala bugünde yaşanmaya devam ediyor.

Görülüyor ki, önemli bir nüfusa sahip olan Akyazı Mahallemizde hem vatandaşlarımızın hem de cemaatin bütün inanç değerleri hiç ama hiç gale alınmamış, alınmamaya da devam ediyor.

Cemaat bugüne kadar Valisinden, Vekiline, vekilinden İl Başkanlarına hatta ve hatta İl Müftülüğüne başvurmuş olsalar da ne acıdır ki çözüm yolunda bir arpa boyu ilerlenmemiş ve dramın derin bir acıyla sürmesine de üzülerek tanık olmaktayız.

Sorularımız ve taleplerimiz şunlardır: Birincisi Metin Erbaş’ın yokluğu, boşluğu ve görevsizliği neden hala doldurulamıyor? İkincisi Akyazı Camiinde 4 kadrolu personel bulunuyor. Neden 4’ünden de hala eser yok? Yerlerinde yeller esiyor. Buna daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Üçüncüsü mahalle sakinleri ve cemaatin inanç değerlerinin hiçe sayılmasının bir hesabı sorulacak mı?

Dördüncüsü ilimizin kamu ve yerel yönetimlerine bağlı bu konunun yetkilileri, ilgilileri eğer bu soruna ivedilikle bir çözüm bulamazlarsa, partimizin milletvekilleri tarafından önümüzde ki hafta ilk meclis toplantısında bu elim durumu soru önergesi olarak sunacağımızın bilinmesini isterim.

İYİ Parti olarak bu konunun sonuç alıncaya kadar da takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın diyor, Ordulu hemşerilerimize saygılarımı sunuyorum.”

Anahtar Kelimeler : “İMAM, FRANSIZ, OLUNCA…”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız