HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ocak 2017 Pazar Saat: 11:23

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINA BÜYÜK DESTEK

Kan stoklarındaki düşüş nedeniyle çağrı yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, duyarlı binlerce vatandaşın harekete geçmesini sağladı. Kritik seviyelerdeki kan stokları birkaç gün içinde normal seviyeye çıktı. Kınık, “
KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINA BÜYÜK DESTEK

Kan stoklarındaki düşüş nedeniyle çağrı yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, duyarlı binlerce vatandaşın harekete geçmesini sağladı. Kritik seviyelerdeki kan stokları birkaç gün içinde normal seviyeye çıktı. Kınık, “148 yıllık Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışını aldık. Bir günde 13 bin 241 ünite kan bağışı yapıldı. Kırmızı alarmı kaldırdık” dedi.

 
Gönüllü bağışçıları sayesinde Türkiye’nin ihtiyacı olan kanı karşılamak için titiz bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılayı, havaların soğumasıyla birlikte kan stoklarında kritik seviyeleri gördü. Her yıl aynı dönemde benzer sorunlar yaşayan Kızılay, bu yıl Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın çağrısından sonra, vatandaşların yoğun ilgisiyle stoklarını normal seviyeye çıkarmayı başardı.
 
Emniyet teşkilatı başta olmak üzere, birçok kurum ve kuruluş kan stoklarını artırmak için çalışanlarını bağış için yönlendirdi. Ünlü isimler de kan bağışı için çağrı yaparken, bazıları kan bağışlayarak da destek oldu. Hidayet Türkoğlu ve eşi Banu Türkoğlu çağrı üzerine ilk kan bağışlayanlar oldu.
 
Taraftar gruplarından destek
 
Kızılay’ın hemen her kampanyasına sosyal medya üzerinden destek veren, gruplarını harekete geçiren taraftarlar, kan stoklarını tamamlamak için sıraya girdi. UltraAslan grubu taraftarı da kan merkezine giderek kan bağışladı. Genel Başkan Kınık da taraftarlara teşekkür etmek için oradaydı.
 
Yeşilay Derneği çalışanları da kan bağışı çağrısına ilk cevap verenler oldu. Vatandaşlar hemen her bölgede kan bağış merkezlerine koştu, kan bağışladı. Bu sayede kan stoğundaki kritik seviye, birkaç gün içinde normal seviyesine ulaştı.
 
Kırmızı alarm kalktı
 
Genel Başkan Kınık, her kış dönemi ve ramazan ayında kan stokunun azaldığını, 20 bin ünitenin altına düştüğü zaman da “kırmızı alarm” seviyesine geçildiğini söyledi. İki gün önce kan bağışı çağrısı yaptığında, Kızılay stoklarında 17 bin ünite kan bulunduğunu hatırlatan Kınık, “Bağışçılarımız çok hızlı tepki gösterdi. Dün 148 yıllık Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışını alarak bir rekor kırdık. Bir günde 13 bin 241 ünite kan aldık” dedi.
 
Kan bağışı çağrısına kayıtsız kalmayan vatandaşlara teşekkür eden Kınık, şöyle konuştu: “Duyarlılığı için bütün vatandaşlarımıza, Kızılay’ın kan bağışçılarına, bu çağrımızı insanlarımıza ulaştırmamıza vesile olan medya kuruluşlarına, bu anlamda basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere, taraftar gruplarına, üniversitelere, gençlik organizasyonlarına, kendi mahallesindeki insanları bireysel inisiyatifiyle toplayıp kan merkezlerine götüren duyarlı insanlara teşekkür ediyorum.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : KAN, BAĞIŞI, ÇAĞRISINA, BÜYÜK, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız