HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2022 Pazartesi Saat: 12:55

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “15 Temmuz gecesi bu Aziz Millet; bayrak uğruna, vatan uğruna, Türkiye Aşkına hainlere fırsat v
“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “15 Temmuz gecesi bu Aziz Millet; bayrak uğruna, vatan uğruna, Türkiye Aşkına hainlere fırsat vermedi, eğilmedi, yenilmedi” dedi.

 

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Türk Milleti’nin vatanımızı bölmek isteyen darbecilere yönelik etkili mücadelesi sonucu hainler bu emellerine ulaşamadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de de program düzenlendi.

 

Gündüz Ünye Merkez Büyük Camii’nde mevlit programı, şehit kabri ziyareti ve gazi ziyareti ile başlayan program akşam Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda geniş katılımlı etkinliklerle devam etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua yaptı.

 

Protokol Konuşmalarında ise sırasıyla MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Kaymakamı Ayhan Işık birer konuşma yaptı.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada, “ 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen kendini bilmez vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultma cüretinde bulunarak kanlı bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısı ile sokakları, meydanları doldurarak ve ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Milletimiz, tankın, topun, hatta ve hatta uçağın önüne vatanı için kendini siper etmiştir. 15 Temmuz gecesi bu Aziz Millet; bayrak uğruna, vatan uğruna, Türkiye aşkına hainlere fırsat vermedi, eğilmedi, yenilmedi. Dünya tarihinde görülmemiş dik bir duruşla abdestini alarak şehit olma uğruna vatanı için göğsünü siper eden büyük Türk Milleti’nin önünde saygıyla eğiliyorum. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır. Milletimiz sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale savaşında, istiklal harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain Fetöcü darbeciye çiğnetmemiştir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkârın, hak ile batılın savaşıydı.  Allaha şükürler olsun ki, bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Allah böyle kara geceleri ülkemize bir daha yaşatmasın” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından program şiir ve konserle devam ederken saatler 00:15’i gösterdiğinde bütün Camilerde Sala Okunmasının ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler : “15, TEMMUZ’U, UNUTMAYACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız