HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ocak 2017 Pazartesi Saat: 08:01

“ZORUNLU BES’DEN CAYABİLİRSİNİZ”

ÇALIŞANLAR DİKKAT!
“ZORUNLU BES’DEN CAYABİLİRSİNİZ”

Ordu Mali Müşavirler Odasi Başkani SMMM Bahadır Baş’dan, Zorunlu BES Uygulaması ile ilgili açıklama geldi.

Baş yaptığı açıklamada; “Çalışanların (BES)Bireysel Emeklilik Sisteminden cayma hakkı da bulunmaktadır. Türkiye'de tasarrufların artırılması amacıyla kamu ve özel sektörde 45 yaşını doldurmamış çalışanların işverenleri aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılımını öngören süreç çalışan sayısı 1,000’in üzerindeki işyerleri için 1 Ocak'ta başladı” dedi.

Katılım tarihleri çalışan sayısına göre farklılık göstermektedir diyen Baş; “Çalışan sayısı 1,000’in üzerindeki işyerleri 1 Ocak 2017’den itibaren, 250 – 999 çalışanı olan işyerleri 1 Nisan 2017’den itibaren, 100 – 249 çalışanı olan işyerleri 1 Temmuz 2017’den itibaren, 50-99 çalışanı olan işyerleri 1 Ocak 2018’den itibaren, 10-49 çalışanı olan işyerleri 1 Temmuz 2018’den itibaren, 5-9 çalışanı olan işyerleri ise 1 Ocak 2019’dan itibaren, memurlar 1 Nisan 2017’den itibaren, Mahalli idareler ve KİTLER 1 Ocak 2018’den itibaren otomatik BES kapsamına dahil edilecek” diye konuştu.

Baş, daha sonra şunları kaydetti; “BES kapsamında çalışanların ücretinden işveren tarafından kesilecek çalışan katkı payı tutarı, ilgisine göre prime esas kazanç veya emeklilik keseneğine esas aylığın yüzde 3’ü olarak hesaplanacak. BES'i cazip kılmak için devlet teşvikleri var ancak hepsi şarta bağlanmış. Tam geri ödeme alabilmek için sistemde en az 10 yıl kalmak ve 56 yaşını doldurmak gerekiyor.

Zorunlu BES ile çalışanlar işverenleri aracılığıyla bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak dahil edilmektedir. Çalışanlar emeklilik planına dahil olduğunun kendisine bildirildiği tarihi takip eden iki ay içinde sözleşmeden cayabilir. Bu durumda çalışanlar iki aylık süreyi beklemeden kendisine bilgi verilmesini takiben işverene başvurularak sistemden çıkabilir. Bu iki aylık süre hak düşürücü bir özellik taşımaktadır.” (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız