HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 14:26

ŞAHİN’DEN, AKP KARADENİZ MİLLETVEKİLLERİNE!

  Ordu Ziraat Odası Eski Başkanı, Ulusal Fındık Konseyi Eski Başkan Vekili Onur Şahin, yarın Ordu’ya gelecek olan
ŞAHİN’DEN, AKP KARADENİZ MİLLETVEKİLLERİNE!

 

Ordu Ziraat Odası Eski Başkanı, Ulusal Fındık Konseyi Eski Başkan Vekili Onur Şahin, yarın Ordu’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı miting öncesi Karadeniz bölge milletvekillerine seslenerek önemli uyarılarda bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada milletvekillerinin, fındığın ve fındık üreticilerinin zarar görmelerine seyirci kalmamalarını isteyerek bu konu hakkında da kendilerine büyük görev düştüğünü anımsattı.

Şahin, yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanı Ordu'ya gelerek TMO'nun 2022 fındık alım fiyatını açıklayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı fındık üreticilerini enflasyona ezdirmeyeceğiz demesi, muhalefet liderlerinin fındık fiyat taleplerini biz üzerimizde küfe taşıyoruz diye eleştirmesi sanki fındık fiyatı piyasadaki gerçeği yansıtmayan TÜİK’in açıkladığı %80 enflasyon farkına karşılık gelen 48- 50 TL/ kg gibi bir fiyatın açıklanabileceği endişesi yaratmıştır” dedi. 

Şimdi sizlere büyük görev düşüyor diyerek Karadeniz milletvekillerine seslenen Şahin, şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanının etrafını saran ve fındıkla ilgili yanlış bilgileri veren danışmanlarını şöyle bir kenara iterek Cumhurbaşkanına ulaşın ve Sayın Cumhurbaşkanına; Türkiye'de üretilen fındıklardan  1 ton dahi son 7 yılda yağlığa ayrılmadığını, hepsinin satıldığını ve pazar bulduğunu...

TMO'nun  aldığı fındık alım görevi diğer tarım ürünlerinin alımlarıyla karşılaştırıldığında kuruma en az zarar yazan ve hatta kar getiren bir ürün grubu olduğu…

TMO’nun alım yaptığı ürünler içinde sadece fındık ürününün 3 yıl gibi bir sürede depoda uygun şartlarda depolanabildiği, başka hiçbir ürünün bu sürede depolanabilme  özelliğinin olmadığını  2 yıl sonra bile değerini kaybetmeden pazarlanabildiği...

En önemlisi yıllar itibariyle dünya fındık tüketiminin arttığını (İhracatçı birliklerinin raporlarından da teyit edilebilir)

TMO 'nun alım fiyatının piyasa ve ihracat fiyatını da belirlediği…

Yüksek bir alım fiyatı açıklansa da serbest piyasa alıma devam edeceğini, piyasa alımları nedeniyle  TMO'nun 250 bin tondan fazla ürün alamayacağı bu nedenle de finansman yükünün fazla olmayacağını söyleyin.

Bu gerçek bilgileri söylerken de ürkmeyin, çekinmeyin... Temsil ettiğiniz fındık üreticilerinin ve bölgenizin arkasında durun... Üreticilerin, bölgenin ve ihracat gelirinin zarar görmesine seyirci kalmayın” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız