HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 15:44

AKÇA: 65 LİRA GİBİ BİR RAKAM BEKLİYORUZ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ordu’da yapacağı miting için fındık üreticilerini miting alanına davet etti. Oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Akça,
AKÇA: 65 LİRA GİBİ BİR RAKAM BEKLİYORUZ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ordu’da yapacağı miting için fındık üreticilerini miting alanına davet etti.

Oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Akça, yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizde yapacağı miting fındık üreticisi için çok önem arz ediyor. Fındık fiyatını açıklayacak olan Cumhurbaşkanımız, alanda ki birlik ve beraberliğimizi güçlü bir şekilde görürse fiyat bir tık daha artabilir. Alanda tek yürek ve bir ağızdan talep ve beklentilerimizi, kararlılığımızı ortaya koymamız bu anlamda çok önemlidir. Onun için bütün fındık üreticilerini alana davet ediyorum” dedi.

“FINDIKTA 65 LİRA GİBİ BİR RAKAM BEKLİYORUZ”

Fındık fiyatı konusunda Ziraat Odalarının da beklentilerini dile getiren Başkan Akça, fiyat konusunda da şunları söyledi; “Bu sene fındık maliyetleri konusunda yaptığımız çalışmalarda 2022 yılının fındık maliyeti 40-45 Lira arasında çıktı. Buna yüzde 50 enflasyon farkını da koyduğumuzda fındık fiyatının en az 62 ila 65 Lira arasında bir fiyat olması gerekiyor. Beklentimizde bu yöndedir.”

TMO’YA ÖNEMLİ UYARILAR

Fındık toplama hasadına sayılı günlerin kaldığını da belirten Başkan Akça, şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi TMO geçen yıl fındık alımlarına Eylül ayının başlarında girmişti. Bu sene aynı hatanın yapılmasını istemiyoruz. TMO bu sene erkenden yani 15 Ağustos’tan itibaren kapılarını üreticilerimize açmalıdır. Bunun yanı sıra fındık alım noktalarını da artırmalıdır. Ayrıca alım noktasında 2022 yılı içinde ayrıca kota uygulamamasını bekliyoruz.

TMO erken alım işlerine başlarsa, hem dışardan gelip fındığını pazara indirmek istemeyen üreticimiz mağdur olmamış olacak hem de serbest piyasanın düşük fiyattan fındık alımının önüne geçmiş olacaktır. Alımlara erkenden başlayarak üreticinin bu tedirginliğine de son vermiş olmamız gerekir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

“ERKEN HASAT YAPMAYIN”

Fındık toplama tarihlerine de dikkat çeken Akça; “Her sene maalesef sahil kesimlerimiz fındık toplama işlemine erken başlıyor. Zira bu sene uzmanlarımızın yaptıkları çalışmalarda fındığın en az 10-12 Ağustos’ta toplanması gerektiği ön plana çıkıyor. Mevsim koşulları nedeniyle fındık şu an da tam olgunlaşmamış. Bu da hem randıman kaybına hem de fiyat kaybına neden olur. O yüzden üreticilerimiz önümüzde ki günlerde uzmanların belirleyeceği tarihte bahçeye girmeleri de kendi menfaatlerine olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : AKÇA:, 65, LİRA, GİBİ, BİR, RAKAM, BEKLİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız