HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Temmuz 2022 Cuma Saat: 12:55

“TABAN FİYATI ÜRETİCİ BELİRLESİN”

İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu, 30 Temmuz Cumartesi günü Orduya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, fındık taban fiyatını açıklamadan önce üreticinin girdi maliyetlerini göz önünde bulundurma
“TABAN FİYATI ÜRETİCİ BELİRLESİN”

 

İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu, 30 Temmuz Cumartesi günü Orduya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, fındık taban fiyatını açıklamadan önce üreticinin girdi maliyetlerini göz önünde bulundurmasını istedi.

 

Dünyanın yüzde 75 fındık rekoltesini elinde bulunduran ve Türkiye'yi yöneten iradenin üreticisini bir avuç uluslararası kartele ezdirmemesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a yerli ve milli ürünümüz fındığımıza “enflasyon korumalı fiyat garantisi” vermesi üzerine öneride bulundu ayrıca

Enflasyon oranı arttıkça fındık fiyatının da arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

 

“FINDIK TABAN FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEMELİ”

 

İç piyasada üretilen fındığın dış piyasaya ihracatını, ülkemizde faaliyet gösteren kartelci yabancı firmaların gerçekleştirdiğini, fındığın rekoltesini ve taban fiyatınıda bu yabancı firmaların belirlediğini söyleyen Ağaoğlu, “Yerli ve mili olmakla övünen iktidarın yerli ve milli sermayemiz fındığımızın  yabancı sermayenin elinde oyuncak edilmesinin önüne geçmelidir” dedi.

 

Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının 30 Temmuz Cumartesi günü ilimize yapacağı ziyaretinde fındık taban fiyatıyla ilgili yapacağı açıklamanın iktidarının durduğu yeri görmemiz açısından belirleyici olacaktır diyerek her fırsatta milletin adamı olduğunu, milli iradenin yanında durduğunu söyleyen Erdoğan’ın, millî üreticisinin yerli ve tek geçim kaynağı olan ürününe sahip çıkmasını istedi.

 

“FİSKOBİRLİK KAMULAŞTIRILMALI”

 

Fiskobirlik’in fabrika ayarlarına geri döndürülmesi gerektiğini savunan Ağaoğlu; “Üreticinin bir tutar dalı olmalı, bu anlamda Fiskobirlik’in kamu iktisadi teşekkülü olarak yeniden faaliyete geçirilmesi gerekir.

Hammadde tedarikini Fiskobirlik yapmalı. TMO devre dışı bırakılmalıdır.

Fiskobirlik’in kooperatifçilik faaliyetleri yasalarla güvence altına alınmalı siyasi erklerin güdümüne girmesi engellenmelidir.

 

“FİSKOBİRLİK HALKA ARZ EDİLMELİ”

 

Fiskobirlik kamu iktisadi teşekkülü haline getirildikten sonra yüzde 49 hissesi üreticiye arz edilmelidir. Yüzde 51’i kamunun elinde olacak olan Fiskobirlik’in işleyişinde devlet ve üretici ortaklığı sağlanacak ve böylelikle üretici Fiskobirlik’in yönetiminde söz sahibi olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Temmuzda vereceği müjde, üreticinin ya yüzünü güldürecek ya da önümüzdeki seçimlere kadar ne yapacağını karara kara düşündürecektir.

Bu durum karşısında  üretici her zorluğa rağmen kışı elbette geçirecektir lakin sandık önüne geldiğinde iktidara gereken cevabı gerektiği şekliyle de  verecektir” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “TABAN, FİYATI, ÜRETİCİ, BELİRLESİN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız