HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Temmuz 2022 Pazar Saat: 15:22

ŞENTÜRK: MAKUL BİR FİYAT DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 30 Temmuz’da Cumhuriyet meydanında açıkladığı fındık fiyatına ilk tepki İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk’ten geldi. Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada, fındıkta 54 Liranın
ŞENTÜRK: MAKUL BİR FİYAT DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 30 Temmuz’da Cumhuriyet meydanında açıkladığı fındık fiyatına ilk tepki İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk’ten geldi. Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada, fındıkta 54 Liranın makul bir fiyat olmadığını ve beklentilerin çok çok altında olduğunu söyledi.

Başkan Şentürk, yaptığı değerlendirmede; “Geçen hafta Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2022 yılının fındık maliyet rakamını 40 Liranın üzerinde olduğunu basına ve kamuoyuna duyurmuştu. Sayın Akça, bu maliyetin üzerine yüzde 50’de enflasyon farkı ilave edince fiyatın en az 62 ila 65 Lira seviyesinde olması gerektiğini savunmuştu.

Bizim İYİ Parti olarak da gönlümüzden geçen rakam da 75 Lira idi. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu 54 Lira ise beklentilerin çok çok altında ve makul bir fiyat olmamıştır. Üreticide, emekçide resmen hayal kırıklığına uğramıştır” dedi.

Başkan Şentürk, açıklamasının devamında ise; “İktidar bu fiyatla resmen üreticinin ve emekçinin cebine el daldırmıştır. Ziraat Odalarının hesaplarına ve beklediği 65 Lira rakamına bakacak olursak, iktidar üreticinin cebinden en az 10 Lira paraya ipotek koymuştur. Bizim beklentimize göre de bu ipotek rakamı 25 Liradır.

Sayın Erdoğan, Ordu’da yaptığı devlet yatırımlarıyla muhalefete gözdağı vermeye kalkıştı. 20 yıldır bu ülkeyi senden başka kim yönetiyor acaba? İktidarsan yapacaksın tabi. Yok şu kıtlıkla, yok bunca imkansızlığa rağmen biz bunları yaptık bahanesine bürünerek Orduluları ve bizi ne kandırabilirsin ne de korkutabilirsin.

Biz, İYİ Parti olarak fındıkla alakalı politikalarımızı ve vereceğimiz fiyatı aylar öncesinden belirledik ve verdik. 2023 yılının Temmuz ayında fındık fiyatını İnşallah bu kez Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, gelip Ordu’da açıklayacak. Fiyat nasıl belirleniyor, nasıl veriliyor sende göreceksin İnşallah” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ŞENTÜRK:, MAKUL, BİR, FİYAT, DEĞİL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız