HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ağustos 2022 Perşembe Saat: 13:11

“ACI HEPİMİZİN ACISIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesinin düzenlemiş olduğu Aşure etkinliğine katıldı. Son zamanlarda Cem Evlerine ve yöneticilerine yapılan saldırıları şiddetle kınadı
“ACI HEPİMİZİN ACISIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesinin düzenlemiş olduğu Aşure etkinliğine katıldı. Son zamanlarda Cem Evlerine ve yöneticilerine yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirten Başkan Şanlıtürk, yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Başkan Şanlıtürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesinin düzenlemiş olduğu Aşure ikramı etkinliğine, İl Sekreterimiz Mehmet Özçelik, İl Başkan Yardımcılarımız; Erol Güreşçi, Engin Yılmaz ve Altınordu İlçe Başkanımız Dinçer Kurucu ile birlikte katıldık.

“ACI HEPİMİZİN ACISIDIR”

680 yılında Kerbela‘da yaşanan hüzün hepimizin hüzünlüdür, acı hepimizin acısıdır. Tarihte yaşanan bu gibi menfur ve acı olaylardan topumuzu ayrıştırmaya çalışanlara asla fırsat verilmelidir.

Bu vesileyle; son zamanlarda Cem Evlerimize, Alevi Kültür Derneklerimize ve yöneticilerine yapılan saldırıları şiddetle esefle kınıyorum. Cenab-ı Allah bizleri birlikten, beraberlik, iyilikten, kardeşlik ve güzellikten ayırmasın. Aşure Günümüz tüm İslam alemine hayırlı olsun. Allah yaptığınız ibadetleri kabul etsin.”

Ankara Mamak’ta, Şah-ı Merdan Cemevi’nde yine Ankara’daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nin ve Ana Fatma Cemevi’nin de saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Şanlıtürk, şöyle devam etti;

"Birlik ve beraberliğimizden korkanlar çirkin ve hain saldırılara başvurmaya devam ediyor. Hele ki Muharrem ayında, kardeşlerimizin yas orucu tuttuğu dönemde bu tür saldırıların yapılması kabul edilir gibi değil.

Hiçbir güç, birliğimizin ve beraberliğimizin önüne geçemeyecek. Muharrem ayında Cemevlerine gerçekleştirilen saldırılar kardeşliğimize ve hoşgörü irademize yapılmış alçakça girişimlerdir.

Birileri istemese de biz bir arada yaşama irademize her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Alçakça provokasyonlarla, Türk Milletinin huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “ACI, HEPİMİZİN, ACISIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız