HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 17:06

ZENGİN; “EK ÖDEME İÇİN YÖK HAREKETE GEÇMELİ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirildiğini belirterek, YÖK’ün bir an önce harekete geçmesi gerekti
ZENGİN; “EK ÖDEME İÇİN YÖK HAREKETE GEÇMELİ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirildiğini belirterek, YÖK’ün bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversite hastanelerinde görevli çalışanlar için de YÖK bir an önce harekete geçmeli ve Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödeme Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe giderek taban ek ödeme uygulamasını hayata geçirmelidir” dedi. 

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Kamu sağlık hizmeti bir bütün olarak düşünüldüğünde üniversite hastanesi personelinin bazı düzenlemelerden mahrum bırakılması gibi bir tutum kabul edilemezdir. 

Pandemiye yönelik düzenlemelerde yaşanan durumlar tekrarlanmamalı; üniversite hastanesi çalışanları için bir an evvel taban ek ödeme uygulaması başlatılmalıdır.

Taban ek ödemede 250-800 TL arasına sıkıştırılan tüm meslek mensupları için bu ücretlerin makul bir düzeye çıkarılmasının zaruretine vurgu yaparak  bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade etmiştik. 

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki bu ücretlerin çalışanların ekonomilerine katkısı için bir anlamı olacak seviyeye getirilerek makul bir hale dönüştürülmesi elzemdir. Revizyon şarttır. 

Türk Sağlık-Sen olarak Üniversite hastanesi çalışanları için YÖK’le görüşüp ve başvuru gerçekleştirerek üniversite hastanesi çalışanlarının ek ödeme konusundaki beklentilerini aktaracak ve bu konuda acil düzenleme istediğimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN;, “EK, ÖDEME, İÇİN, YÖK, HAREKETE, GEÇMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız