HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2022 Pazar Saat: 14:30

SOYDAN: SERBEST PİYASAYA GÜVEN OLUŞMADI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe İlçesi Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasaya güven oluşmadığından üreticilerin zarar etmemek için tercihini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’dan yana ku
SOYDAN: SERBEST PİYASAYA GÜVEN OLUŞMADI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe İlçesi Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasaya güven oluşmadığından üreticilerin zarar etmemek için tercihini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’dan yana kullandığına dikkat çekti.

Soydan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Serbest piyasada dolaşan spekülasyon fiyat hareketleri üreticileri endişelendire dursun, üreticilerinin büyük çoğunluğu fındığını TMO’ya satmaya karar verdi” dedi.

“RANDEVUYA YOĞUN İLGİ VAR”

TMO’da randevu sisteminin de açıldığını belirten Soydan; “TMO, 15 Ağustos itibariyle randevularını açtı. Ordulu üreticilerimizin de randevuya yoğun bir ilgisi var. Çünkü TMO, levant kalite fındığı 52 liradan alıyor. Bu fiyatın karşısında serbest piyasada belirsizlik sürüyor. Net bir fiyat oluşmadı. Üreticilerimiz zarar etmemek ve serbest piyasaya güven oluşmadığı için tercihini TMO’dan yana kullanıyor.

“BU SENE RANDIMAN ÇOK ÖNEMLİ”

TMO, 22 Ağustos itibariyle Altınordu, Ünye ve Fatsa’da fındık alımlarına başlayacak. Fındık hasat günlerine göre diğer ilçelerimizde de TMO alımları olacak. 1 Eylül Ulubey’de, 6 Eylül’de Korgan ve Kumru, 7 Eylül Kabataş-Aybastı, 8 Eylül Gürgentepe-Gölköy, 8 Eylül de ise Akkuş’ta TMO alım yerleri açılacak. Randevularını alan üreticilerimiz fındığını 50 randıman esasına göre TMO’ya verebilecek. Burada fındığı iyi kurutmak, temizlemek ve bununla beraber randıman almak önemlidir.

Çünkü 1 randıman 1 TL’ye tekabül ediyor. Bu da üreticilerimizin fındıktan daha fazla para kazanmasını sağlayacaktır. Özellikle nem ve çürük oranları da göz önüne alınmalıdır. Üreticilerimiz bu konulara dikkat etsinler. Bunlar yapıldığı zaman randıman almamak elde değil. Bu yıl üreticilerimiz için fiyat anlamında randıman alması senesi” diye konuştu.

“ACELE ETMEYİN”

Fındığın pazara inmesi konusunda da acele edilmemesine dikkat çeken Soydan; “Eylül ayı hem TMO hem de serbest piyasada bir yoğunluk ayı olabilir. Üreticilerimiz kesinlikle acele etmesinler. İhtiyaçları kadar fındığı pazara indirsinler. Emanete kesinlikle fındık bırakmasınlar. Emanete bırakılan fındık, hem emanete bırakan hem de elinde fındığı bulunanlar için olumsuz bir fiyat oluşturacaktır. Bu süreci de en iyi şekilde takip edeceğiz. İnşallah üreticilerimiz açısından bol kazançlı ve bereketli bir sezon olur” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : SOYDAN:, SERBEST, PİYASAYA, GÜVEN, OLUŞMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız