HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Eylül 2022 Pazartesi Saat: 12:57

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ “

Tüm Üretici Köylü Sendikası Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, fındık fiyatının yükseltilmesi çağrısı yaparak, üretici olarak meşru müdafaa hakkımız doğmuştur, dedi.
“SESSİZ KALMAYACAĞIZ “

            Tüm Üretici Köylü Sendikası Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, fındık fiyatının yükseltilmesi çağrısı yaparak, üretici olarak meşru müdafaa hakkımız doğmuştur, dedi.

            Sağra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve TMO’nun açıkladığı fiyatın da yetersiz olduğunu belirterek, “Fındığın maliyetinin 50 TL’ye yakın olduğunu herkes biliyor. Ancak açıklanan 52 TL tavan fiyatla üreticinin mağdur edileceğini de söylemiştik. Serbest piyasada 43-44 TL olan fiyat üreticiyi tamamen fındık üretiminden uzaklaştırıyor. Maliyeti bile karşılayamayan bu fiyat kabul edilemez. Artık üretici köylünün ürünü ve emeği için direnme hakkı doğmuştur. Meşru müdafaa zamanı geldi. Ayrıca fındıktaki bu fiyat Ordu ekonomisini de olumsuz etkileyecektir. Üretici ürününden kazandığı parayı yine Ordu esnafında değerlendirecek ve üreticinin ürününün gelirinden tarım ve gıda tekelleri değil, herkes yararlanmış olacaktır.” dedi.

   Sendika olarak sessiz kalmayacaklarını söyleyen Sağra, “Yıllardır ürünümüz üzerinden zenginliklerine zenginlik katanlara ve onlara olanaklar tanıyan iktidara karşı sessiz kalamayız. Üreticinin ürünü ve emeği kutsaldır. Kutsallığımızı koruyacağız. Yerli ve yabancı tarım ve gıda tekelleri istedikleri gibi fiyat belirliyor. Alivre satışlarla üreticileri mağdur ediyorlar. Artık sesimizi birliktelikle yükseltme zamanı. Meşru müdafaa zamanı geldi. Tüm parti, sendika, dernek, oda farkı gözetmeden fındık üreticilerinin emeğini, ürününü korumak ve hakkını alması için birlikte olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu konuda girişimimiz devam ediyor. Sesimizi yükseltmekten, meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktan başka seçeneğimiz yok.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “SESSİZ, KALMAYACAĞIZ,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız