HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Eylül 2022 Pazartesi Saat: 17:24

MHP’Lİ ŞANLITÜRK’TEN TMO’YA TAM DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), Ordu Merkez’deki Fındık Alım Noktasını ziyaret etti.  Ziyarette fındık alımının her aşamasına şahitlik ettiklerine dikkat çeken Ba
MHP’Lİ ŞANLITÜRK’TEN TMO’YA TAM DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), Ordu Merkez’deki Fındık Alım Noktasını ziyaret etti. 

Ziyarette fındık alımının her aşamasına şahitlik ettiklerine dikkat çeken Başkan Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “MHP olarak TMO’ya tam destek veriyoruz. Bugün burada numune alımından, nem ölçmeye, randımana kadar her aşama kamera kontrolünde yapıldığına şahit olduk.

Gördüğümüz; Fındık Üreticisi hemşerilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisinin Fındık alım kriterlerine harfiyen uymakta ve iyi kurutulmuş fındıklar güzel randıman gelmektedir.

Bizim şahitlik ettiğimiz fındık numuneleri 54 randıman civarında geldi. Hemşerilerimizle yapmış olduğumuz sohbette hemşerilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi.

“DEVLET VE MİLLET HEP BİR TARAFTAYIZ”

TMO’nun 17 noktada Fındık alımına devam ettiğine de dikkat çeken Başkan Şanlıtürk; “Bu alımlar hızlı bir şekilde devam ettiği müddetçe serbest piyasada Fındık fiyatları sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatlara yaklaşacaktır.

Üretici, Ziraat Odaları, Tüccar, Sanayici, İhracatçı, TMO, kısacası Devlet ve Millet olarak hep bir taraftayız. Hepimizin amacı; stratejik bir ürün olan Fındıktan yıllık gelirimizin 2,5 milyar $’ın çok daha fazla üzerine çıkarmaktır” diye konuştu.

“TMO’NUN KURUMSAL SAYGINLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ”

TMO’nun kurumsal saygınlığına çok önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Şanlıtürk; “Kamuoyunda kurumlarımızın saygınlığını zedeleyecek, ayaklar altına alacak açıklamaları doğru bulmuyorum. Söyleyecek sözü olan bu tekelci firmadan başlamalıdır. Diğer konular hedef saptırmadır, havanda su dövmedir.

“EN BÜYÜK SORUN TEKELCİ FİRMADIR”

Fındık da ki en büyük sorun tekelci firmadır. Gördüğüm en büyük sorun ise yurtdışında farklı ülkelerden Fındık bahçeleri oluşturan bu firmanın bizim ülkemizde bahçelere kadar inip üretime müdahale etmesidir. Bir an önce bu tekelci firmaya bahçelerimizden el çektirilmeli ve sadece alıcı konumunda tutulmalıdır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Şanlıtürk, açıklamasının sonunda ise; “2022 Yılı fındık sezonunda Fındık fiyatı için sayın cumhurbaşkanımıza, düzenli alımlar için de başta, TMO Genel müdürü Ahmet Güldal ve Ordu Baş Müdürü Mehmet güney olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye de konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : MHP’Lİ, ŞANLITÜRK’TEN, TMO’YA, TAM, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız