HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 15:17

TEPE: HER YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu Belediyesi’ne tahsis edilen Turnasuyu mahallesindeki eski Gümrük sahasıyla ilgili Altınordu Belediyesi’nden gelen imar planı değişikliğinin mecliste görüşülerek komisyona havale edildiği
TEPE: HER YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu Belediyesi’ne tahsis edilen Turnasuyu mahallesindeki eski Gümrük sahasıyla ilgili Altınordu Belediyesi’nden gelen imar planı değişikliğinin mecliste görüşülerek komisyona havale edildiğini söyledi.

Ekim ayı meclis toplantısında bilgiler veren Başkan Tepe, Altınordu Belediyesi’nden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili belediyeye talep geldiğini belirterek, “Bizler, geleneklerimizin de gereği olarak bize taş atana ekmek atmaya devam edeceğiz ve nereden gelirse gelsin ilçemize yapılacak her yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı sürdüreceğiz” dedi.

ŞAŞKINLIKLA ÖĞRENMİŞTİK

Çoktan hizmete açılması gerekirken bugün hâlâ bu alanın imarıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor diyen Başkan Tepe, “Etap etap tamamlamayı düşündüğümüz Turnasuyu Yaşam Vadisi projemizin kapalı alan ihtiyacını karşılaması için eski Gümrük sahası olarak da bilinen yıllardır atıl vaziyette bekleyen mülkiyeti Maliye hazinesine ait alanın belediyemize tahsis edilmesiyle ilgili girişimlerde bulunmuştuk. İmarda sanayi alanı olarak gösterilen bu mülkiyetin sosyal tesis alanına çevrilmesiyle ilgili süreci de bizzat yürütmüştük. İşlemlerini sürdürdüğümüz ve kamuoyuyla da paylaştığımız alanla ilgili tahsis işleminin Altınordu Belediyesi’ne gerçekleştiğini şaşkınlıkla öğrenmiştik” diye konuştu.

ÇOKTAN HİZMETE AÇILMASI GEREKİYORDU

Çok geç kalınan yatırımın, 5 senelik süreç dolmadan ilgili belediye tarafından tamamlanmasını ve hizmete açılmasını bir an önce beklediklerini kaydeden Başkan Tepe, “Başka bir ilçenin sınırlarında o ilçe belediyesinin yürüttüğü projeye engel olmak istercesine yapılan bu hamle kamuoyundan da büyük tepki toplamıştı. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık zamana rağmen hiçbir yatırımın yapılmamasını da zaman zaman gündeme taşımıştık. Çoktan hizmete açılması gerekirken bugün hâlâ bu alanın imarıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Altınordu Belediyesi’nden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili belediyemize talep geldi. Bizler, geleneklerimizin de gereği olarak bize taş atana ekmek atmaya devam edeceğiz ve nereden gelirse gelsin ilçemize yapılacak her yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı sürdüreceğiz. Altınordu Belediyesi’nin belediyemizden talep ettiği bu değişikliği, evrakın meclis toplantımızın olduğu bu hafta itibarıyla elimize geçmesine rağmen ek gündem olarak değerlendirip yerine getireceğiz. Çok geç kalınan yatırımın, 5 senelik süreç dolmadan ilgili belediye tarafından tamamlanmasını ve hizmete açılmasını bir an önce bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu arada Başkan Tepe’nin değerlendirmelerinin ardından talep edilen değişiklikle ilgili gündem maddesi komisyonda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi. HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız