HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2017 Çarşamba Saat: 09:29

41 YILIN VEDASI YAPILDI

Yaş haddi dolayısıyla emekli olan İl müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu 41 yılık diyanet hizmetine düzenlenen bir programla veda etti.
41 YILIN VEDASI YAPILDI

Yaş haddi dolayısıyla emekli olan İl müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu 41 yılık diyanet hizmetine düzenlenen bir programla veda etti.

Ordu da bir otelde düzenlenen veda programına, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Mili Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Ordu İl Acil Ve Afet Durum Müdürü Osman Işık, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, OskiGenel Müdürü Fatih Yürük, Ordu Üniversitesi Genel Sekreteri Yusuf Yaman, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Tv52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay, Siyasi Parti Ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Emekli İl Müftüleri Osman Şahin, Tacettin Sevinç ve din görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Hafız Salih Durmaz’ın Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her türlü makam ve mevkiinin gelip geçici olduğunu ifade ederek önemli olanın hizmet ve kalıcı olanın da dostluk ve arkadaşlık olduğunu, asıl olanın gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu belirtti.

Vali Balkanlıoğlu, “Burada personeliyle ve yaptığı hizmetlerle birçok şeyi başarmıştır müftümüz.”…

Müftü Kolukısaoğlu’nun birçok şeyi başardığının altını çizen Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdüAllah’ü Teâlâ bize bildiriyor şu üç şeyin hesabını vermeden bir ileriki aşamaya geçmek mümkün değil. Gençliğimizin hesabını,  ömrümüzü nerede harcadığımızın hesabı, serveti nereden kazanıp nereye harcadığımızın hesabı. Müftümüzün verilecek gayet güzel bir cevabı var, “41 yıl senin dinine hizmet ettim”, güzel bir cevap. Din görevlisinin emeklisi olmaz, bundan sonra ki yaşantısında da her gittiği yerde çevresine yine vaazu nasihatte bulunacak yani emri bil maruf ve nehyi anilmünker’e devam edecek. Bundan sonra ki hayatında da başarılar temenni ediyorum. Burada personeliyle ve yaptığı hizmetlerle birçok şeyi başarmıştır müftümüz”.

İl müftülüğü tarafından orduda hizmete sokulan Diyanet öğrenci evleri konusuna dikkat çeken vali Balkanlıoğlukonuşmasında şunlara yer verdi:

‘ben bu uygulamanın ülkemizin her yerinde olduğunu düşünüyordum,daha sonra bunun böyle olmadığını gördüm. Müftümüzü ve ona destek olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, çok güzel bir başarıya imza attılar. Onlarca ev açtılar ve üstelik burada çocuklar bedava ücretsiz kalıyorlar. Ayrıca çocuklarımıza burada her türlü destek te veriliyor, bu çok güzel bir hizmet, müftümü kutluyorum. Değerli müftüme bundan sonra ki hayatında da uzun ve sağlıklı ömürler ve nasip etmesini niyaz ediyorum. Alnının akı ile buraya kadar getirdiği bu mesleği inşallah bundan sonra da Allah’ın rızasına uygun devamını temenni ediyor, sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum.”

41 yılık resmi görevinin sonuna geldiğini ve emekli olarak veda ettiğini ifade eden müftü Kolukısaoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Orduda göreve başladığım günden bu yana 7 yıla yakın bir zaman geçmiş. Bu âlemde bir yolcuyuz, Allah bizi bunun bilincinde olanlardan eylesin. Yolculuğumuz devam ediyor, çocukluktan, gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden mahşere ve oradan ebedi hayata. Bütün mesele bu yolculukta ilahi rızayı kazanmış olmaktır. Bu kutsal meslek olan din hizmetine başlayalı 41 sene olmuş, çok tatlı yönleri var bu mesleğin devlet memuruyuz. Ancak mihrapta, minberde halkımızın içerisinde kutsal bir görevi icra ediyoruz.

Klasik bir sözdür ancak yeniden dünyaya gelsem yine din görevlisi olmayı isterdim. Bizi böyle bir görevde istihdam ettiği için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Görev sürem boyunca yaptığımız bütün çalışmaları din görevlisi kardeşlerim ve ordu halkı ile beraber yaptık. Biraz öncede arz ettiğim gibi bütün mesele yüce Rabbimizin rızasını kazanmaktır, bir hoş sada bırakmış olmaktır. Bu dünyada ne kadar yaşadığımızdan ziyade nasıl yaşadığımız önemlidir.

Bizim görevimizi toplumu sahih kaynaklardan doğru bilgi ile bilgilendirme, camilerde irşat faaliyetleri, din eğitimi hizmetleri, kuran kursu hizmetleri ve cami dışı din hizmetleridir. Bütün bu hizmetleri elimizden geldiğince, Diyanet İşleri Başkanımızın gösterdiği ufuklarla müftülerimiz din görevlisi arkadaşlarımız ve bütün personelimizin yardımlarıyla ordu da en iyisini yapmaya çalıştık. Benden sonra görevi devralacak müftümüz Mürsel Öztürk kardeşime de cenabı Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin, bu bir bayrak nöbetidir artık bu nöbeti yeni müftümüz alacak.

Başta valimiz olmak üzere, büyükşehir belediyemize, Altınordu belediyemize, din görevlisi meslektaşlarıma, Kuran kursu öğreticilerine ve bütün bu hizmetlerin asıl kaynağı olan bizi maddi ve manevi hep desteklemiş bulunan bağışçılarımıza, bütün ordu halkına canı gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu destekleri Rabbimizin rızasını kazanmak niyetiyle verdiler, Allah(c.c) rızasını kazananlardan eylesin.

Bu görevin kendisi şerefli ama ordu da il müftüsü olarak görev yapmayı ayrıca bir şeref olarak görüyorum. Emeklilik noktasında ayrıca 41 yılık görev hayatımda bana desteklerini hiç esirgemeyen eşime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni gelecek il müftümüz Mürsel Öztürk kardeşim çok daha güzel hizmetlere imza atacaktır. Başta Sayın valim olmak üzere bu geceye katılan bütün misafirlere tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum, Allah(c.c) sizlerden razı olsun. Ayrıca ordunun yazılı ve görsel basınına ve saygıdeğer basın mensuplarına yaptığımız bütün hizmetleri destekleyerek halkımız ile aramızda oluşan gönül köprülerine sağladıkları büyük katkılar için her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade etmek isterim.

Haklarınızı helal etmenizi diliyor, benimde varsa bir hakkım canı gönülden herkese helal ediyorum.

Selam ve dualarla arzı veda ederek hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

Veda programında, ordu Din görevlileri dernek başkanı Ahmet Gündoğdu ve Kabataş merkez cami imam hatibi Cemalettin Duru birer konuşma yaparak müftü kolukısaoğluna yaptığı hizmetler için teşekkürlerini ifade ettiler. Yeni mahalle cami imam hatibi Yusuf Karataş ise Müftü Kolukısaoğlu için kendi yazdığı bir şiiri okuyarak duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’na hediye ve çiçek takdim edildi.

İlçe müftüleri, din görevlileri derneği, diyanet iş kolunda faaliyet gösteren sendika temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından müftü kolukısaoğlunaplaket, çiçek ve çeşitli hediyelerin takdiminin ardından veda programı sona erdi. 

 

 

Anahtar Kelimeler : 41, YILIN, VEDASI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız