HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2022 Cumartesi Saat: 14:24

GENÇLİK VADİSİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

“Gençlik Vadisi" projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 'vizyonu dünya kenti Altınordu' hedefi ve iddiasıyla 7/24 kesintisiz çalışıyoruz” de
GENÇLİK VADİSİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

 “Gençlik Vadisi" projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 'vizyonu dünya kenti Altınordu' hedefi ve iddiasıyla 7/24 kesintisiz çalışıyoruz” dedi.

Başkan Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimi" modelini destekleyen “Gençlik Vadisi” projesiyle Altınordu’nun kalbi Yeni Mahallede şehre yeni bir doğal sosyal kampüs ve yaşam alanı kazandırdı.

Altınordu Belediyesi, Altınordu’nun yeni ve modern yüzü, çevre dostu uygulamalarının da yeni bir örneği, gençlerin, kadınların her kesimden insanın ve yerli yabancı misafirlerin buluşma noktası olacak yeni çekim ve cazibe merkezi GENÇLİK VADİSİ projesinin birinci etabını tamamladı.

Başkan Aşkın Tören’in tarihi mahallelerde gerçekleştirdiği tarihi dokuya, şehrin siluetine, kent estetiği ve kimliğine uygun sokak sağlıklaştırması çalışmaları ile tarihi mahallelerin yeniden ayağa kalktığı şehirde sosyal hayatın merkezi olacak doğal kampüs alanları meydana getiren yeşil yoğunluklu projeler ile her mahalleyi konumuna uygun yeniden cazibe ve çekim merkezlerine dönüştürüyor.

 ALTINORDU’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM GENÇLİK VADİSİ İLE TAÇLANDI

         Proje ile Alparslan Türkeş caddesi ile Kahraman Sağra caddesi arasında kalan Okullar caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırıldı. Asfaltın sökülerek ağaç dikildiği, betonun yerini yeşile bıraktığı projede yaklaşık 9 bin metrekare alanda yeşil alanları, meydanları, havuzları, çeşmeleri, yoğun yeşil alana sahip oturma grupları, Engelli şarj istasyonu, saat kulesi, yürüyüş ve engelli rampası bulunan yaya yolu ve dikey bahçesinin yanı sıra bisiklet yollarıyla hayata geçirilen ‘GENÇLİK VADİSİ’ Altınordu’nun marka değerine değer katacak.

Şehre değer katan bu çalışmalardan biri olan ve şehrin en büyük mahallelerinden Yeni Mahallede Belediye hizmet binasının da içerisinde bulunduğu alanda 7’den 70’şe tüm kuşakların kendilerinden mutlaka bir şey bulabilecekleri gençlik vadisi ile ortaya çıkan yeni yaşam ve cazibe alanı Altınordulu’lardan tam not aldı.

280 METREKAREDEN 3000 METREKAREYE ÇIKAN YEŞİL ALAN ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

         Çevre dostu uygulamalarıyla şehirde yeşil alanları çoğaltan Altınordu Belediyesi bu Projesiyle uygulama alınanda bulunan mevcut 280 metrekare yeşil alanı 3000 metrekareye çıkardı. Yapılan ağaçlandırma ile 15 farklı tür çınar, ıhlamur, narenciye, manolya, akasya ve benzeri ağaçlarla şehrin kalbinde yükselen Yeşil alan hem şehre hem de vatandaşlara adeta nefes aldırdı.

 ALTINORDU BOTANİK BAHÇESİ TADINDA ÜÇ YENİ MEYDANA KAVUŞTU

         Kent estetiğiyle bir arada şehrin dokusuna da uyumlu konseptiyle yürüyüş yollarının yanı sıra çeşitli sosyal donatı alanlarının da yer aldığı vadi projesiyle şehre 3 yeni meydan kazandırıldı.  

Proje ile Alparslan Türkeş caddesi yönünde  doğal taş setlemeler, oturma birimleri ve yeşil alanla çevrili su ögesi olarak kuru havuzu barındıran 109 m2 alana sahip bir meydan, Okullar caddesi ile 312. Sokağın kesişiminde saat kulesi, geniş  bir pergola, oturma grupları, dikey bahçe ve yeşil alanla çevrili yine su ögesi olarak kuru havuzu barındıran 223 m2 alana sahip 2. bir meydan ve  belediye önü kapalı otopark üzeri alanda 500 m2 tören alanına, 1050 m2  yoğun yeşil alana sahip oturma gruplarıyla çevrelenmiş 3. Bir meydan oluşturuldu. 3. Meydan bitki çeşitliliği ile adeta minyatür bir botanik bahçesi tadında. 

Doğal taş, kestane ağacı gibi yerli malzeme kullanımına özen gösterilen oturma birimleri, zemin döşemeleri özgün biçimde tasarlanan proje vatandaşlardan tam not aldı.

VADİ 7’DEN 70’E TÜM KUŞAKLARIN BULUŞMA NOKTASI OLDU

         Doğal bir sosyal kampüs niteliğinde olan projede sanat galerisinden fitness salonuna kütüphaneden, kariyer merkezine aile danışma merkezinden, engelli tek durak hizmet noktasına, down cafeden altın kalpler sosyal markete, mesleki eğitim mükemmeliyet merkezinden, daha pek çok sosyal kurumla aradıkları her şeyi bir arada bulabilecekleri ve her kesim için sosyal yaşamın merkezi Altınordu’nun kalbi yeni Mahallede yerini aldı.  

BAŞKAN TÖREN” TÜM KUŞAKLARIN ŞEHİRLERİYLE GURUR DUYACAKLARI BİR ESER”

         “Geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik planladığımız çalışmayı hayata geçiriyoruz diyen Başkan Tören, “Kütüphaneleri, kültür ve sanat etkinliklerinin yanında sportif aktivitelerin de yerine getirilebileceği aynı zamanda istihdam odaklı altyapıları da bünyesinde bulunduran bunun yanı sıra kadınlarımıza hizmet verecek fitness salonu, kariyer merkezi, aile danışma merkezi, engelli tek durak hizmet noktası, down cafede, altın kalpler sosyal market, mesleki eğitim mükemmeliyet merkezi ve daha pek çok sosyal kurumla aradıkları her şeyi bir arada bulabilecekleri, her kesim için sosyal yaşamın merkezi olacak doğal bir kampüs ve tüm kuşakların şehirleriyle gurur duyacakları bir eser ortaya çıktı hamdolsun” ifadelerini kullandı.

GAYRISIZ TÜM KESİMLERİYLE MUTLU BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İSTİYORUZ

         Mutlu bir şehir inşa etmek istediklerini söyleyen Başkan Tören, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  “Geleceğimiz olan gençlerimizin kendilerini özel ve değerli hissedecekleri, aynı zamanda ailelerin çocukları ile birlikte huzur ve güven içinde zaman geçirecekleri, velhasıl tüm kuşakların şehirleriyle gurur duyacakları bir eseri şehrimizin ve insanımızın hizmetine sunuyoruz. Yaşanabilir bir şehrin ötesinde düşünen, üreten, hayal eden, sanatıyla, kültürüyle, turizmiyle geleceğini yeniden şekillendiren, bir yönüyle de hayat boyu öğrenme çerçevesinde eğitime katkı sunan ama yeşili ve sporu da ihmal etmeyen, yaşlısıyla-genciyle, kadınıyla-erkeğiyle, engellisiyle-ihtiyaç sahibiyle ve nihayetinde gayrısız tüm kesimleriyle mutlu bir şehir inşa etmek istiyoruz. Gençlik Vadisi projemiz şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : GENÇLİK, VADİSİ, GÖZ, KAMAŞTIRIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız