HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ekim 2022 Pazar Saat: 15:32

ÜRETİM ODAKLI PROJELER MEYVELERİNİ VERİYOR

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen yerel ürünler hem bir markaya hem de ekonomik bir değere dönüşüyor. Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören’in Yeni Nesil Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği üretim odaklı
ÜRETİM ODAKLI PROJELER MEYVELERİNİ VERİYOR

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen yerel ürünler hem bir markaya hem de ekonomik bir değere dönüşüyor.

Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören’in Yeni Nesil Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği üretim odaklı projeler hem kentin ağırlıklı olarak fındığa bağlı üretim kaynağını çeşitlendiriyor hem de yeni ek gelir alternatifleri olarak vatandaşların aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl fındık bahçelerinde yıllardır doğal ortamında çürümeye terk edilen bölgenin organik ve yerli üretim elmalarını ekonomiye kazandırarak büyük farkındalık oluşturan Altınordu Belediyesi, bu sene proje kapsamını daha da genişleterek üreticilerden elma ile birlikte muhacir üzüm satın alarak ekonomik değere ve aile bütçelerine katkıya dönüştürüyor

YILLARDIR BAHÇELERDE ÇÜRÜYEN ELMALARI MARKAYA DÖNÜŞTÜREN PROJEYE BİR ÜRÜN DAHA EKLENDİ

Başkan Aşkın Tören’in, "Üreten ve kendi kendine yeten, arz fazlasıyla da yarışan şehirlerle rekabet edebilen bir şehir' hedefi doğrultusunda Altınordu Belediyesinin üretim alanında farkındalık oluşturan bir dizi uygulamalarından biri olan Organik Elma Suyu projesi kapsamında üreticilerden geçen yıl satın alınan elmalar meyve suyuna dönüştürüldü. 

Projenin uygulanabilirliğini ölçmek amacıyla başlatılan ilk etapta geçen yıl üreticilerden satın alınan gübresiz tamamen doğal ortamda yetişen Altınordu’nun elmalarından elde edilen Organik Elma Suyu Altınordu Belediyesinin tüm kültürel ve sanatsal etkinliklerinde ve organizasyonlarında misafirlere ikram edildi. Lezzeti ve doğallığı ile büyük beğeni toplayan organik elma suyu aranan tatlar arasında şimdiden yerine aldı. Başkan Aşkın Tören’in organik yumurtacılık alanında hayata geçirdiği iddialı projesi ve organik elma suyu konusundaki hamlesiyle Altınordu bölgesinde organik üretimin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Başkan Aşkın Tören’in kente kazandırdığı ve tamamen yerli ürünlerin kullanıldığı Fındık, Kivi, Üzüm ve Dağ Çileği Aromalı Türk kahveleri ise en çok talep gören ürünlerin başında geliyor.

ELMA VE MUHACİR ÜZÜM ALIMLARI 5 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK

Altınordu Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü uhdesinde yürütülen elma ve muhacir üzüm satın alımı devam ediyor. Talep eden tüm üreticilerden elmalar kilosu 1,75 TL’den, halk arasında kokulu üzüm olarak bilinen muhacir üzüm ise 3,25 TL’den üreticinin kapılarında teslim alınıyor. Şu ana kadar üreticilerden 15 ton elma ve 1040 kilo muhacir üzüm satın alındı. 72 Kırsal mahallede devam eden elma ve muhacir üzüm alımları 5 Kasım’da sona erecek.

Elma ve üzümlerini proje kapsamında satmak isteyen üreticilerin Altınordu Belediyesinin 444 40 52 No’lu çağrı merkezi ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

BAŞKAN TÖREN, “EMEĞİN ALIN TERİNİN DEĞERİNİ ÜRETİMİN GÜCÜ İLE BİRLEŞTİRİYORUZ”

Şehirde üretimi teşvik etmek tarımsal üretim kaynaklarını çeşitlendirmek ve bu yolla hem istihdama katkı sunmak hem de yeni ek gelir kaynakları oluşturmak üzere çeşitli projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Aşkın Tören, üretimin her aşamasında üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Altınordu’yu bölgesinde organik üretimin merkezi yapmak istediklerini belirten Başkan Tören, “şehirlerin bir marka değeri var. Ordu'muz Altınordu’muz eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle, gastronomisiyle ve en önemlisi insanıyla bir marka. Ancak şehirler günümüzde daha ziyade üretimiyle, üretimden gelen gücüyle ve kendilerine ait piyasada adından söz ettiren markalarıyla öne çıkmaktadır.

Biz tarımsal üretimi daha çok teşvik etmenin yanı sıra üretim kaynaklarını çeşitlendirmek ve ürettiklerimizin bir markaya dönüşmesini de sağlamak istiyoruz. Burada amacımız ilimizin bir organik üretim üssüne dönüşmesi ve oluşturacağımız markalar ile insanımızın ekonomik refahının yükselmesi. Bunun için projeler üretmeye üretimi teşvik etmeye, yeni istihdam alanları oluşturmaya var olan üretim potansiyelini harekete geçirmeye ve insanımızın refahı için çalışmaya devam ediyoruz.

Emeğin alın terinin değerini üretimin gücü ile birleştirerek eli öpülesi üreticilerimizin aile ekonomilerine katkı vermeye çalışıyoruz. Yegâne amacımız insanımızın kendi şehrinde refah içerisinde yaşamasını sağlamak. Bunun için de üretim, üretim, üretim diyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde üretmeye, ürettiklerimiz ile insanımıza, şehrimize ve ülkemize artı değer katmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ÜRETİM, ODAKLI, PROJELER, MEYVELERİNİ, VERİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız