HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Kasım 2022 Perşembe Saat: 13:07

“IŞIĞI SÖNMEYEN BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Altınordu Belediye Başkan Aşkın Tören, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi Down Kafede (Menekşe Kafe 52+1) down sendromlu melekler ve ailelerini ağırladı.
“IŞIĞI SÖNMEYEN BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Altınordu Belediye Başkan Aşkın Tören, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi Down Kafede (Menekşe Kafe 52+1) down sendromlu melekler ve ailelerini ağırladı.

Engel Tanımayan mekân Down Kafede özel çocuklar ve aileleri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Tören, "Özel kardeşlerimizi, şehrimizin meleklerini en önemli menüsü sevgi olan özel mekânımız Down Kafe'mizde kıymetli aileleri ile birlikte misafir ettik. Onlara umut olabilmekten öte ne olabilir ki" dedi.

 

BAŞKAN TÖREN "ALTINORDU SOSYAL YÖNLÜ PROJELERLE BÖLGESİNDE VE TÜRKİYE GENELİNDE FARKINDALIK OLUŞTURAN İDDİALI BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ"

 

Göreve gelir gelmez sosyal yönlü projelerle ilgili şehre dair bir iddia ve birtakım hedefler ortaya koyduklarını ve bunların en önemlilerinden birinin de Down Kafe olduğunu söyleyen Başkan Tören, "Bizler göreve gelir gelmez sosyal yönlü projelerle Altınordu’nun bölgesinde aynı zamanda Türkiye genelinde bir farkındalık oluşturacak iddiasına dair birtakım hedefler ortaya koymuştuk. Bunlardan en önemlisi belki birincisi diyebileceğimiz bu sosyal sorumluluk kafemiz down sendromlu meleklerimiz ile ilgili olanıydı.

Burada amacımız, özellikle onların sosyal hayata katılımlarını sağlayacak, toplumun bu özel kesimi tanıma fırsatı bulabileceği amacı ve misyonu dezavantajlı çocuklarımızın hayata adapte olmalarını ve toplumla etkileşimlerini arttırabileceğimiz bir mekân hazırlamaktı. Bu amacımızı fiziken gerçekleştirmiş olsak da Pandemi sebebiyle çocuklarımızın sağlığını riske etmemek adına bugüne kadar açılışını geciktirdik. Ancak son 3 haftadır deneme günleriyle birlikte şehrimizde down sendromlu çocuklarımızın bu mekânı aileleriyle birlikte gelip ziyaret etmelerini ve bu ziyaretler esnasında özellikle mekanımızın sosyal amaçlarının ne olduğuna dair bilgilenmelerini sağlıyoruz."

 

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN EVLERİNDEN SONRAKİ İLK MEKANI MUTFAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ MENÜSÜ SEVGİ OLAN DOWN KAFE OLACAK

 

Down Kafenin özel çocukların evlerinden sonraki ilk mekânı olacağını ifade eden Başkan Tören "Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Altınordu Belediyemiz, İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve Halk eğitim müdürlüğümüz iş birliği ile gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizde yaşayan down sendromlu özel çocuklarımızın burası artık evlerinden sonraki ilk mekânı olacak.  

Onlara burada sevgiyi mayalama fırsatı veriyoruz. Mutfağımızın en önemli menüsü sevgi. Bir arada olmak farklılıklarımızın zenginliği ve bu şehirde hoşgörüye, yaşama iradesine farklılıklarımızı tolere edebilecek +1 kromozomumuzun da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızın aileleri böyle bir mekânın ilimizde açılmasından son derece memnun. Çocuklarımızın heyecanı gözlerinden okunuyor. Altınordu’da yaşayan bütün kesimleri bu sevgiyi mayalayan sevgiyi karşılıksız sunan bu özel mekâna davet etmek istiyorum.

Burada sevgi ama ve fakatsız var. Sevgi hormonsuz var. Bu çocuklarımızla beraber burada geçmişte Anadolu irfanı dediğimiz bu toprakların kültürü bu toprakların folkloru bu toprakların sevgi medeniyetinin parçası olduğuna dair iddiamızın en güzel delili aslında en güzel gülüşünü en güzel ikramını burada sunmak üzere çocuklarımızla birlikte hazır bulunduğumuzu ifade etmek isterim.

 

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DOWN KAFEDEN İBARET DEĞİL

 

Şehrimiz adına her alanda her kesimle bir gönül bağımız var ve bu bağdan kendimize bir sosyal sorumluluk görevi çıkarıyoruz” diyen Başkan Tören “dezavantajlı çocuklara yönelik çalışmaların sadece down kafeden ibaret olmadığını da sözlerine ekledi.

Başkan Tören “Şehrimize böyle bir mekânın hayırlı olmasını diliyorum. Esasen farklılıklarının bir eksiklik değil bir fazlalık olduğunu bu fazlalığın da aslında günümüz dünyasında insanlığın ihtiyaç duyduğu değerler olduğunu düşünüyorum.

Özel gereksinimli bireylerimize ait çalışmalarımız sadece bu mekândan ibaret değil. Özellikle bu çocuklarımıza yönelik veya bu çocuklarımız dışındaki farklılıkları olan veya özel durumları olan dezavantajlı çocuklarımıza bizler sosyal belediyecilik ilkesi gereği bunun dışında birçok tesisi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.

Önümüzdeki günlerde hep birlikte temelini atacağımız özel eğitim okulumuz var. Kreş açıyoruz 3-6 yaş grubu engelli çocuklarımız için bölgesinde ve Türkiye’de çok sayılı kurumlardan bir tanesi olacak.  Onların hem ruhi gelişimlerini hem fiziksel gelişimlerini hem de toplumsal hayata katılımlarını adaptasyonlarını uyumlarını sağlayacak mekanlarla birlikte kültürel anlamda sanatsal anlamda duygusal anlamda bu kurumların sayısını çoğaltarak bu şehri ışığı sönmeyen umudu kaybolmayan yaşayan bir şehir haline getirmek adına bu tür müesseselerimizin sayısını artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Mutlulukları ve heyecanları gözlerine yansıyan down sendromlu çocuklar ve aileleri böyle bir mekânın açılmasından ve kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade edip Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler. 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız