HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Kasım 2022 Cuma Saat: 11:47

ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında 20 bin kg buğday, 15 bin kg tritikale ve mera alanlarında otlatma baskısının azaltılması amacıyla 6 bin kg macar fiği tohumu dağıtımı yapıldı.
ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR


Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında 20 bin kg buğday, 15 bin kg tritikale ve mera alanlarında otlatma baskısının azaltılması amacıyla 6 bin kg macar fiği tohumu dağıtımı yapıldı.

Mesudiye de düzenlenen tohum dağıtım programına İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Mesudiye İlçe Müdürü Davut Uzuner ve üreticiler  katıldı.

 Programda bir açıklama yapan Müdür Yılmaz; Fındık, kivi ve bal diyarı olarak bilinen ilimizde ürün çeşitliliğini artırmak ve atıl tarım arazilerini üretime kazandırmak amacıyla Bakanlığımız, DOKAP ve Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapmış olduğumuz projelerle bugüne kadar ilimizde 18 bin dekar atıl tarım arazisini üretime kazandırdık. Daha önceki programlarda Mesudiye'de tarım yapılabilecek alanlarda ekilmemiş bir karış yer bırakmayacağımızı belirtmiştik. Bugün yine Bakanlığımız destekleri ile uygulamış olduğumuz Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında 20 bin kg buğday, 15 bin kg tritikale ve mera alanlarında otlatma baskısının azaltılması amacıyla 6 bin kg macar fiği tohumunun dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Dağıtımı yapılan bu tohumlar sayesinde üreticilerimizin güzlük ekim yapması ile birlikte yaklaşık 2500 dekar daha atıl araziyi tarıma kazandırmış olacağız.  Bu sayede toplam da 20 bin dekarın üzerinde bir alanı üretime kazandırmış oluyoruz. Tabi burada üreticilerin bu projelere ilgi göstermesi, mevcut arazilerinde dağıtmış olduğumuz tohumlukları ekiyor olması ve uygulamış olduğumuz projelere sahip çıkması son derece önemli. Eğer bir projeyi sahiplenen olmazsa siz ne dağıtırsanız dağıtın sonuç alamazsınız diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; Bizler üreticilerimizden aldığımız güç ve projelerimize gösterilen ilgi ile beraber İlimizde ekilmedik bir karış boş alan bırakmamaya kararlıyız. Bundan sonraki süreçte de ekilip dikilmeye uygun olan her alanı ekip dikmek suretiyle ilimiz ekonomisine dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Dağıtılan tohumlar kullanılarak uygulanacak projelerin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum " diyerek sözlerine son verdi.

Anahtar Kelimeler : ARAZİLER, TARIMA, KAZANDIRILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız