HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Kasım 2022 Perşembe Saat: 12:34

ASKOM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Ordu İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Kerem Dost Bilmez, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr.Hakan Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcıları Uzm.Dr.Ayşenur Ho
ASKOM TOPLANTISI DÜZENLENDİ


Ordu İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Kerem Dost Bilmez, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr.Hakan Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcıları Uzm.Dr.Ayşenur Hoş ve Uzm.Dr.Özerhan Özer’in yanı sıra İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Yasin Ergül, Uzman Sibel Çelenk ve ildeki tüm kamu hastanelerinin başhekim/başhekim yardımcıları, ASKOM sorumluları, Acil Servis Sorumlu Hekimleri ve bazı branş hekimleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tüzün, katılımcılara hoş geldiniz diyerek, “Yaklaşık 5 aydır Ordu’da görev yapıyorum Bu benim ilk ASKOM toplantım. Bundan sonra inşallah aksaklıkları, yenilikleri birlikte değerlendirip, giderilmesi için 2 ayda bir ASKOM toplantısı düzenleyeceğiz. Bazı hastanelerimizde branş hekimlerinin olmaması veya eksik olması nedeniyle sevk oranlarının yükseldiğini gözlemliyoruz. İnşallah en son atamalar ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Fahrettin Koca’nın açıklamış olduğu beyaz reform sayesinde kamuya dönen hekimlerimizle branş hekimi eksikliğini gidererek sevk sayımızı azaltacağız. Bu toplantılarda seçili vakalar üzerinden örnekleme yapacağız. Sevk eden kurumun yaşadığı, sevk edilen kurumun yaşadığı sıkıntıları değerlendireceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.    

Tüzün’den sonra sırası ile Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Kerem Dost Bilmez, Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Ayşenur Hoş, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Özerhan Özer, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Yasin Ergül, Uzman Sibel Çelenk kürsüye çıkarak, Sağlık Bakanlığının Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili yayınladığı yönetmelik hükümleri gereği, il dışı ve il içi sevk oranları, acil  servis – primer vaka kabulü, hastaneler arası nakiller, hastaneden eve/evden hastaneye nakiller konularında bilgi verildi. Ayrıca Acil Sağlık hizmetlerinde ve sevklerde karşılaşılan sorunlar değerlendirilerek çözümler arandı. Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin ve hasta sevk işlemlerinin daha koordineli sağlanabilmesi için önemli kararlar alındı.

 

Anahtar Kelimeler : ASKOM, TOPLANTISI, DÜZENLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız